Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Memorijal „Andrije Ankovića u Gabeli: Zrinjski zaustavio pohod Sutjeske, Gradina iznenadila GOŠK

Memorijal „Andrije Ankovića u Gabeli: Zrinjski zaustavio pohod Sutjeske, Gradina iznenadila GOŠK

by | 12. veljače 2021. 18:59 | Vijesti

   U finalu 31-og nogometnog turnira Memorijal „Andrije Ankovića” u Gabeli, igrat će Zrinjski iz Mostara i Gradina iz Srebrenika.

U prvoj utakmici, koja je smatrana finalem prije finala Zrinjski je sa 2:0 savladao Sutjesku iz Nikšića, trostrukog uzastopnog pobjednika turnira. Strijelac oba pogotka bio je Nemanja Bilbija, u 52-oj, s 11 metara, te u 81-oj minuti. Zrinjski je imao još nekoliko zrelih prilika u nastavku utakmice, dok su Nikšićani preko Osmajića propustili stopostotne prilike u 63-oj i 65-oj minuti. Reprezentativac Crne Gore se propisno obrukao promašivši nogometnim rječnikom kazano zicere.

   Ukupno uzevši pobjeda Zrinjskog je zaslužena. Mostarci su dominirali u drugom dijelu, dok je u prvom dijelu utakmice nešto više od igre imala Sutjeska, ali pravih prilika nije bilo ni na jednoj ni na drugoj strani. Uglavnom poslije tri uzastopna trijumfa i dva dobivena finala protiv Zrinjskog, Nikšićani će u subotu igrati za treće mjesto protiv domaćina GOŠK-a

   Ekipe su igrale u sljedećim sastavima:

   Zrinjski: Varvović, Ćorluka, Jakovljević, Magdić, Bekić, Trebotić, Enin, Bilbija, Juranović, Govedarica, Ivančić. Još su igrali: Ljubić, Todorović, Vukoja i Mašić. Trener: Sergej Jakirević.

   Sutjeska: Giljen Grivić, Vlahović, Šofranac, Dubljević, Bulatović, Eraković, Bubanja, Osmajić, Marković, Ćetković. Još su igrali: Marušić.

                                             Sterilni GOŠK i atraktivna Gradina

   Drugo polufinale neočekivano je proteklo u znaku Gradine koja je na opće iznenađenje u prvih 15 minuta propustila tri stopostotne prilike. Prvu je imao Eldar Mustafić već u 4-oj minuti, drugu Semir Isanović u 6-oj, dok je u 14-oj minuti padom u noge Mirzi Musići vratar Gabeljana Domagoj Lukač, spasio svoju mrežu.

   Gradina je povela u 32-oj minuti pogotkom Musića, da bi već u 35-oj minuti bilo 2:0 za momke iz Srebrenika, strijelac Almir Omerović. GOŠK u prvih 45 minuta ne samo da nije stvorio niti jednu izrazitu priliku, nego nije gađao niti okvir protivničkog gola. U nastavku utakmica GOŠK je u dva navrata preko Radića u 54-oj i Haračića u 71-oj minuti imao prilike koje su mirisale na pogodak, međutim oba puta domaći igrači tukli su preko vrata. Dvije dobre prilike u nastavku imali su i gosti prvu u 65-oj minuti preko Isanovića, a drugu u 87-oj preko Mustafića. Oba puta udarce je uspio zaustaviti vratar GOŠK-a Milović.

   Ekipe su igrale u sljedećim sastavima:

   GOŠK: Lukač, Skoko, Kožul, Memić, Hasanhodžić, Šantić, Bošnjak, Kulović, Peko, Radić, Jusufbašić. Još su igrali: Milović, Rizvanović, Tipurić, Glibo, Ramljak, Savić, Stanić, Haračić, Ćosić, Bešo i Hajdarević.. Trener: Ivan Bubalo.

   Gradina: Ramić, Hasanbegović, Muminović, H. Musić, M. Musić, Andrić, Isanović, Mustafić, Smajić, Salkić, Omerović. Još su igrali: Delalić, Šabić, Husejinović, Todorović, Kordić i Suljić. Trener: Samir Adanalić.

                               GOŠK – Sutjeska u 13 sati, a finale Zrinjski – Gradina u 15 sati

   Prema tome u subotu od 13 sati u utakmici za treće mjesto sastat će se domaćin GOŠK i Sutjeska iz Nikšića, dok je od 15 sati na rasporedu finale između Zrinjskog i Gradine iz Srebrenika. Po završetku druge utakmice slijedi proglašenje pobjednika i najboljih pojedinaca.

{gallery}2021/2/12turnir{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...