Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Federaciji BiH u srijedu Dan žalosti

U Federaciji BiH u srijedu Dan žalosti

by | 15. kolovoza 2023. 9:25 | Aktualno, Vijesti

Vlada FBiH donijela je odluku da Dan žalosti bude proglašen isti dan kad iu drugom entitetu kako bi poštovanje ubijenima bilo odano isti dan na teritoriji cijele BiH.

Na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike na hitnoj je sjednici Vlade Federacije BiH donesena Odluka o proglašenju srijede, 16. kolovoza 2023. Danom žalosti u Federaciji BiH zbog trostrukog ubojstva u Gradačcu.

Naime, kako je priopćeno  iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, Vlada FBiH čekala je Odluku Vijeća ministara BiH o proglašenju Dana žalosti, a kako je izostalo usvajanje te inicijative na Vijeću ministara sazvana je hitna sjednica Vlade FBiH na kojoj je usvojena Odluka o proglašenju dana žalosti u Federaciji.

Vlada FBiH vodila se time da se Dan žalosti obilježi na teritoriji cijele države isti dan, s obzirom da je Republika Srpska za Dan žalosti proglasila srijedu, odlučeno je da žalost Dana u FBiH također bude u srijedu. Na taj način, unatoč ne proglašavanju Dana žalosti na razini države, isti će biti obilježen na teritoriji oba entiteta u srijedu, 16. kolovoza 2023.

Dan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i institucija Federacije Bosne i Hercegovine.

Tradicionalno, mediji na Dan žalosti trebaju prilagoditi svoje programske sadržaje u skladu s prilikom, a na javnim mjestima nije dozvoljeno organiziranje i održavanje kulturno-zabavnih programa.

 

Tekst/foto: FENA

 

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...