Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U FBiH u protekloj godini nestalo 277 osoba, još uvijek se traga za 57 osoba

U FBiH u protekloj godini nestalo 277 osoba, još uvijek se traga za 57 osoba

by | 8. travnja 2024. 13:44 | Aktualno, Vijesti

U Federaciji BiH u prošloj je godini prijavljen nestanak 277 osoba, a za njih 57 još uvijek se aktivno traga, potvrđeno je iz Federalne uprave policije (FUP).

“U elektronskoj evidenciji nestalih osoba koja se vodi od 2010. godine trenutno postoje 604 aktivne potrage za nestalim osobama”, naglašavaju iz FUP-a.

Trenutno je najstarija potraga za osobom iz 2010. godine, a radi se o osobi iz Zavidovića.

Također, prema njihovom iskustvu, veći je broj nestanaka punoljetnih nego maloljetnih osoba.

Na pitanje prijavljuje li se nestanak odmah ili treba sačekati da prođe 24 sata od nestanka, iz FUP-a odgovaraju “da prema Zakonu o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, nije propisan rok za raspis te se isti vrši od prvog primjećivanja nestanka osobe”.

Tekst/foto: FENA

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...