Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U FBiH porasla vrijednosti prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama

U FBiH porasla vrijednosti prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama

by | 28. ožujka 2024. 20:23 | Aktualno, Vijesti

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na tržnicama u Federaciji BiH u veljači 2024. godine iznosila je 1.343.217 KM, što predstavlja povećanje za 2,6 posto u odnosu na veljaču 2023. godine.

Sudjelovanje u ukupnoj prodaji poljoprivrednih proizvoda na tržnicama, posmatrano po grupama proizvoda, bilo je sljedeće: povrće 45,5 posto, voće 20,9 posto, mlijeko i mliječni proizvodi 16,4 posto, perad i jaja 7,6 posto, žita i proizvodi od žita 2,7 posto, te ostali proizvodi 7,0 posto, pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku.

Ukupna količina prikupljenog kravljeg mlijeka u FBiH veljači 2024. u odnosu naveljaču 2023. veća je za 4,7 posto, a u usporedbi sa prosjekom 2023. veća je za 2,0 posto.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...