Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U ekološkoj akciji čišćenja korita rijeke Trebižat sudjelovalo je 50 volontera

U ekološkoj akciji čišćenja korita rijeke Trebižat sudjelovalo je 50 volontera

by | 18. rujna 2023. 15:10 | Aktualno, Vijesti

 Turistička zajednica Grada Ljubuškog organizirala je proteklog vikenda ekološku akciju čišćenja korita rijeke Trebižat. Pedeset volontera je prešlo područje od vodopada Koćuše do Kravice.

Volonteri su bili raspoređeni u skupine. Dio je išao kajacima nizvodno od Koćuše u tri skupine, a dvije skupine volontera su pješice prešle cijeli bajer i pokupile otpad uz rijeku. Među volonterima su bili učenici Gimnazije Ljubuški i Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića Ljubuški, rukometaši Izviđača, članovi Gorske službe spašavanja, Biciklističkog kluba Ljubuški te mještani koji su svojim dolaskom potvrdili svoju osvještenost o važnosti rijeke Trebižat.

-Rijeka Trebižat je uvijek imala iznimnu važnost za život na ovom području i ključna je za razvoj gospodarstva. Posljednjih godina pruža nam se mogućnost da se razvijamo i kao turistička destinacija jer svojom ljepotom privlači turiste diljem svijeta. Jedinstvena ponornica sa svojih devet imena prirodno je bogatstvo koje smo dužni čuvati i održavati, kaže ravnateljica Turističke zajednice Grada Ljubuškog, Veronika Pinjuh.

Cilj subotnje ekološke akcije je podizanje svijesti o potrebi očuvanja okoliša. Organizatori su zadovoljni, jer su među volonterima bili pripadnici raznih generacija koji su ujedinjeno djelovali u svrhu ostvarenja svoga cilja.

-Ova akcija nije završetak priče, nego tek početak jedne ekološke kampanje kojom ćemo, nadam se, potaknuti još ljudi da nam se pridruže i da svojim svakodnevnim djelovanjem zajedno doprinesemo očuvanju ovoga prirodnog blaga. Zahvaljujem se svima koji su podržali akciju čišćenja korita rijeke Trebižat. Zahvaljujem se gradskim i županijskim vlastima, JP “Parkovi”, udrugama i športskim klubovima, Gorskoj službi spašavanja i svim volonterima koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme za doprinos cijeloj zajednici, kaže Pinjuh.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...