Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Domanovićima proslavljen blagdan svetog Josipa Radnika

U Domanovićima proslavljen blagdan svetog Josipa Radnika

by | 29. travnja 2024. 7:37 | Aktualno, Vijesti

Obilježavanje patrona župe u Domanovićima, svetog Josipa Radnika, počelo je u nedjelju prvom misom trodnevnicom, uoči blagdana koji se obilježava u srijedu 1. svibnja.

Na skupu folklornih društava sudjelovala su KUD iz raznih krajeva, od Novog Travnika, Širokog brijega, Struga-Gorice, Pridrage, Aladinića, Roškog polja, Stoca i domaćina iz Domanovića.

Poslije duhovnog ohrabrenja – da se puk ugleda na strpljivog tesara, Svetog Josipa iz Nazareta – nedjeljno predvečerje u Domanovićima uz folklorne nastupe, okrepu i druženje, podsjetilo je na nekadašnje derneke,  kojih je u vrijednoj Hercegovini uvijek bilo, a i bit će, možda čak sljedeće nedjelje kad je najavljena Krizma u Domanovićima.

 

Autor: Zlatko Vrankić

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...