Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Domanovićima kod Čapljine Trodnevnicom i smotrom folklora počela proslava patrona sv. Josipa

U Domanovićima kod Čapljine Trodnevnicom i smotrom folklora počela proslava patrona sv. Josipa

by | 29. travnja 2019. 15:20 | Vijesti

Župa u Domanovićima, priprema se za proslavu zaštitnika župe sv. Josipa Radnika. Priprava za blagdan započela je u nedjelju svetom misom i pobožnosti sv. Josipu, a nakon svete mise uslijedila je smotra folklora.

Kulturno-zabavni program počeo je nastupom mjesnog HKUD „Domanovići”, a potom su na scenu izišli uvijek veseli Slavonci, Kulturno umjetničko društvo „Vesela Šokadija” iz Gundinaca, kraj Vinkovaca. Potom su slijedili nastupi Hrvatskih kulturno-umjetničkih društava „Naši korijeni” iz Bobanova Sela, pa „Stolac” iz Stoca, „Višići” iz Višića, a zatim zajednički nastup Tamburaškog sastava „Leopold” iz Grabovina kod Čapljine i folklorne sekcije Kulturno-umjetničkog društva „Župa Bagalovići” iz Krvavca, kod Metkovića. U završnom dijelu programa nastupila su HKUD-a „Herceg Stjepan” Buna-Blagaj, te „Dubrave” iz Aladinića.

U zabavnom dijelu programa nastupila je grupa „Konoba” koja se pobrinula za zabavni štimung, prve večeri proslave zaštitnika župe Domanovići sv. Josipa Radnika. Valja reći da će mise trodnevnice sve tri večeri, predslaviti don Ivan Marčić, kapelan župe sv. Mateja na Rudniku, a pola sata prije svetih misa, održavaju se prigodne ispovijedi. Blagdansko misno slavlje u srijedu 1-og svibnja predslavit će don Božo Goluža, profesor i urednik „Crkve na kamenu” iz Mostara.

{gallery}2019/domanoradnik{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...