Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini održan 6.Festival klapa sv. Franji u čast

U crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini održan 6.Festival klapa sv. Franji u čast

by | 9. listopada 2017. 12:32 | Vijesti

U crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini sinoć je održan 6. Festival klapa sv. Franji u čast. 

Na festivalu su nastupili: muška klapa Zvizdan- Posušje, muška klapa Grga – Posušje, mješovita klapa Katarina – Buna, gost večeri ženska klapa Štorija- Kaštel Kambelovac i domaćini muška klapa Trebižat – Trebižat. 

Klape su ispunile crkvu pjesmama poput  “Marijo mila”, “Zdravo Djevo”, “Diva Grabovčeva”, “Moj dida i ja”, a članovi muške klape Trebižat po prvi put su izveli pjesmu “Međugorje” Tedija Spalata. 

Ova večer je bila prožeta i poezijom, odnosno pjesmama iz knjige fra Bože Radoša “Franjin brat”  koje je posebno za ovu večer izabrao i izveo fra Mile Vlašić. Na kraju večeri svakom članu klape je darovana po jedna knjiga kao znak zahvalnosti na sudjelovanju na festivalu. 

 “Festival klapa je uistinu nešto posebno. Ovdje je naglasak na sakralnoj, duhovnoj i domoljubnoj dimenziji. Ovaj dan, koji je i Dan neovisnosti Republike Hrvatske prigoda je da se sjetimo događanja koji  su bili i kroz pjesmu vratimo onaj duh zanosa, radosti i ponosa. Imali smo pet vrlo lijepih, kvalitetnih i zanimljivih klapa, oni su dali sve od sebe a publika je uistinu uživala. Na njihovim se licima vidjelo da su proživljavali svaku pjesmu”, kazao je fra Mile Vlašić. 

Nakon nastupa u vrtu crkve priređen je domjenak za sve koji su nazočili i sudjelovali na festivalu te se ovim susretom završio 6. Festival klapa sv. Franji čast. 

Ana Brčić, članica ženske klape Štorija iz Kaštel Kambelovca nije krila radost i sreću dolaskom na ovaj festival te je ovom prigodom istaknula:” Zaista nemam riječi. Očekivali smo da će biti lijepo, ali ovakvo jedno oduševljenje nismo očekivali usitinu. Mislim da je fra Mile to toliko zdušno pripremao, imam osjećaj kad ga slušam i dok priča i dok čita poeziju da mu govori i ona  svaka vlas na glavi, tako sam ga doživila. Zadovoljni smo publikom ali smo očekivali više mladosti.”

Idući događaj u crkvi svetog Franje Asiškog je koncert Duo Frida – Laura Livers na klaviru i Lana Kostić na violončelu, a održat će se 15. listopada u 19 sati i 30 minuta. 

 

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...