Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljincima poticaji za nabavku dva motokultivatora i priključaka za motokultivator

Čapljincima poticaji za nabavku dva motokultivatora i priključaka za motokultivator

by | 5. veljače 2021. 16:39 | Vijesti

   U cilju poticanja poljoprivrednika s prostora Čapljine, te svih naših slušatelja koji se bave proizvodnjom hrane nastavljamo s pregledom županijskih poticaja za 2020. godinu. Shodno tome stigli smo do novčanih podrški klijentima koji su ispunili uvjete za dodjelu novčane pomoći – subvencije nabavke novih motokultivatora i priključaka za motokultivator. U skladu s člankom 31. Uputstva o načinu i uvjetima za ostvarivanje poticaja u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji za 2020 godinu, poticaj za nabavku motokultivatora ostvarilo je 16 klijenata, odnosno subjekata, od čega samo dva s čapljinskog područja. Kažemo samo dva imajući na umu da je na čapljinskom području poljoprivreda najintenzivnija u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

   Poticaje za nabavku motokultivatora ostvarili su po jedna poljoprivrednik iz Tasovčića u iznosu od 1.150 KM i poljoprivrednik iz Rečica kod Domanovića 1.375 KM. Inače, najmanji iznos poticaja iznosio je 212 KM, a najveći 1.903 KM. Uz dva subjekta iz Čapljine poticaje su ostvarila 4 klijenta iz općine Konjic, zatim po 3 klijenta iz općina – Čitluk, Stolac i Prozor-Rama, te jedan iz Grada Mostara.

   Sukladno s Programom i Uputstvom obračun novčane potpore za Subvenicju nabavke novih motokultuvatora i priključaka za motokultivatore vezano za raspoloživa sredstva izvršen je u iznosu od 25 posto ukupne vrijednosti. Valja reći da je podršku čiji je maksimalni iznos bio 2.000 KM mogao ostvariti samo jedan od supružnika. Inspekcijski nadzor u provedbi Zakona o novčanim potporama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji, obavljaju poljoprivredni inspektori Ministarstva poljoprivrede H-N županije. Shodno propisima klijent ne može otuđiti ni motokultivator, a ni priključak, za koji ostvari podršku, u razdoblju od pet godina nakon isplate podrške.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!