Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U četvrtak novi sastanak oko formiranja vlade HNŽ-a

U četvrtak novi sastanak oko formiranja vlade HNŽ-a

by | 26. srpnja 2023. 17:15 | Aktualno, Vijesti

Novi sastanak oko formiranja vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) održat će se u četvrtak, 27. srpnja, u zgradi županijske skupštine, potvrdio je Feni predsjednik kluba zastupnika HDZ-a 1990 u Skupštini HNŽ-a Ivan Odak.

Domaćin sastanka bit će HDZ 1990, a poziv za sudjelovanje na sastanku upućen je HDZ-u BiH, SDP-u, NiP-u i HRS-u. Te stranke zajedno imaju 20 zastupnika u Skupštini HNŽ-a, što bi bilo dovoljno za formiranje izvršne vlasti.

U međuvremenu, prema pisanju pojedinih medija, iz HRS-a su najavili da se neće odazvati sastanku.

Upitan je li ta informacija točna, Odak je rekao da se radi o ‘poluslužbenoj informaciji’, ne pojašnjavajući dodatno o čemu se točno radi.

Za formiranje vlasti u HNŽ-u potrebna je dvotrećinska većina. HDZ BiH ima najviše mandata, jedanaest, slijedi SDA sa sedam, HDZ 1990 i SDP imaju po tri, HRS i DF po dva, a NES i NIP po jedan mandat.

Odak je za sutra najavio i konferenciju za medije u zgradi Skupštine HNŽ-a koja bi se trebala održati u 12 sati nakon spomenutog sastanaka, a na kojoj bi se trebalo saznati hoće li HNŽ konačno dobiti novu vladu.

Podsjećamo, aktualna Vlada HNŽ-a imenovana je nakon izbora 2014. godine tako da se sada nalazi u petoj godini tehničkog mandata.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...