Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Čapljini završen drugi “Mogorejlo cup 2017.” za mlade nogometaše; Pobjednici Međugorčani i Trebinjci

U Čapljini završen drugi “Mogorejlo cup 2017.” za mlade nogometaše; Pobjednici Međugorčani i Trebinjci

by | 30. prosinca 2017. 12:30 | Vijesti

U organizaciji Škole nogometa “Limači” u Čapljini je održan drugi po redu Mogorjelo Cup 2017. Igralo se u dvije kategorije, dječaci rođeni 2007-me i mlađi, te dječaci rođeni 2009-te i mlađi. U kategoriji 200-og godišta prvo mjesto osvojila je ekipa Međugorje, dok je u konkurenciji dječaka rođenih 2009-te i mlađi prvo mjesto premoćno, osvojila ekipa Leotara iz Trebinja.

Rezultati završnice 2007-mo godište i mlađi, finale: Međugorje – Brotnjo (Čitluk) 1:0; za treće mjesto, Limači (Čapljina) – Grude 1 2:1. Prema tome, konačni poredak u ovoj konkurenciji je sljedeći, 1. Međugorje, 2. Brotnjo (Čitluk), 3. Limači 1 (Čapljina), 4. Grude 1. Za najboljeg igrača proglašen je Petar Krasić (Međugorje); najbolji strijelac Mislav Ćutuk (Međugorje); najbolji vratar, Josip Šeko (Brotnjo).
U ovoj konkurenciji nastupilo je 12 ekipa, ŠN Limači 1 (Čapljina), Višići, Grude 1, Međugorje, Grude 2, ŠN Limači 2 (Čapljina), Leotar (Trebinje), Sloga (Ljubuški) Čapljina, Zrinjski i Dubrave.
Rezultati završnice 2009-to godište i mlađi, finale: Leotar (Trebinje) – Zrinjski 1 (Mostar) 3:0; za treće mjesto, Limači (Čapljina) – Sloga (Ljubuški) 3:0. Konačni poredak, 1. Leotar (Trebinje), 2. Zrinjski 1 (Mostar), 3. Limači (Čapljina), 4. Sloga (Ljubuški). Za najboljeg igrača turnira proglašen je Damjan Tomašević (Leotar); najbolji strijelac, David Janković (Leotar); najbolji vratar, Nikola Alilović (Limači) Čapljina.
U ovoj konkurenciji nastupilo je također 12 ekipa, ŠN Limači (Čapljina), zatim Sloga (Ljubuški), Dubrave (Domanovići), Leotar (Trebinje), Višići (Višići), Limači 2 (Čapljina), HŠK Zrinjski 1 (Mostar), Grude, Unisport (Stolac), Međugorje, NK Brotnjo (Čitluk), HŠK Zrinjski 2 (Mostar).
Drugi “Mogorjelo Cup 2017.” igran je u velikoj sportskoj dvorani u Čapljini, a valja reći da je utakmice pratio za taj uzrast i zavidan broj gledatelja i to ne samo roditelja, nego i Čapljinaca koji su sa zanimanjem pratili utakmice mališana u kojima nema taktiziranja, igra samo “goli” talent. Valja reći da je posebice imponirala ekipa Leotara koja je u konkurenciji dječaka rođenih 2009-og godišta osvojila turnir uz impresivnu razliku pogodaka 25:0.
“Prezadovoljan sam kako je sve proteklo. Posebice mi je drago što su ekipe sudionice zadovoljne otišle s turnira. Ima posla oko organizacije, ali kad sve donbro prođe, onda je zadovoljstvo utoliko veće”, naglasio je Josip Kalfić, voditelj Škole nogometa “Limači” Čapljina koja je bila domaćin i organizator ovog zanimljivog turnira mladih nada.

Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2017/171229_djeca_turnir{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...