Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Čapljini započela manifestacija “Dani sjećanja 2018.”

U Čapljini započela manifestacija “Dani sjećanja 2018.”

by | 26. siječnja 2018. 8:13 | Vijesti

Manifestacija “Dani sjećanja 2018.” započela je u srijedu u Čapljini. U galeriji “Tau” upriličeno je otvorenje izložbe akademske slikarice Kristine Ćavar i dvoknjižje fra Vendelina Karačića – “U suzvučju postojanja” i “Tri anđela mala”. 

U glazbenom dijelu programa nastupili su Marija Bukovac na klaviru, Neven Dragičević na klarinetu i mladi izvođači glazbenog odjela koji djeluje u sklopu Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini. 

O izložbi slika i dvoknjižju govorio je Dragan Marijanović, književnik, pisac i kolumnist koji se posebno osvrnuo na slikovnicu “Tri anđela mala”. 

“Tri anđela mala, bajkovit su pjesnički do dječijih srdaca. Kroz deset malih minijatura fra Vendelin približava najmlađem naraštaju smisao Raja, Neba, Svetosti i Svetaca uopće. Prelijepi crteži Kristine Ćavar skraćuju put do duhovnih spoznaja i idealne su za uzraste koji tek prispjevao za vjeronaučnu nastavu”, istaknuo je Marijanović. 

Izložba slika akademske slikarice Kristrine Ćavar ostaje otvorena do 21. ožujka, a svi zainteresirani mogu je pogledati u galeriji “Tau” u Čapljini. 

Manifestacija “Dani sjećanja Čapljina 2018.” nastavlja se 2. veljače kada će se u crkvi svetog Franje Asiškog služiti svečana sveta misa za sve stradale u Čapljini u  Drugom svjestskom ratu i poraću. Sveta misa će započeti u 17 sati. 

{gallery}2018/izložba_{/gallery}

Više poslušajte u tonskom prilogu. 

{mp3}danisjecanja{/mp3}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...