Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Čapljini prigodnim programom obilježeni predstojeći blagdani Svi svetih i Dušnog dana

U Čapljini prigodnim programom obilježeni predstojeći blagdani Svi svetih i Dušnog dana

by | 27. listopada 2017. 13:59 | Vijesti

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana organiziran je prigodan program u vojarni Božana Šimovića u Čapljini. Program je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen križa za sve poginule, umrle i nestale branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. 

Vijence i svijeće su položili izaslanstvo općine Čapljina na čelu sa načelnikom dr. Smiljanom Vidićem, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH te izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora. 

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća praćeno je zvukom mirozova, a prigodnu molitvu predvodio je vojni kapelan don Ivan Turudić. 

Misa zadušnica je održana u kapelici sv. Mihovila u vojarni Božana Šimovića. U prigodnoj propovjedi don Turudić je između ostalog kazao: “Unatoč svim prilikama ili neprilikama, sjećanje na naše poginule institucionalno se čuva. Hvala svima koji su se trudili i koji se trude oko čuvanja sjećanja. Promišljati i sjećati se na poginule branitelje ne možemo bez onoga što Isus propovjeda i naviještava, a to je vječni život. Kritika bilo koje vrste u našem društvu jest zdrav melem na zaraženu ranu, jer ako se ta rana ne čisti taj dio tijela morat će se amputirati.”

Prigodan program obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana nastavlja se s prigodnim obilježavanjem i u drugim gradovima. 

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...