Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Čapljini prigodnim programom obilježeni predstojeći blagdani Svi svetih i Dušnog dana

U Čapljini prigodnim programom obilježeni predstojeći blagdani Svi svetih i Dušnog dana

by | 27. listopada 2017. 13:59 | Vijesti

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana organiziran je prigodan program u vojarni Božana Šimovića u Čapljini. Program je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen križa za sve poginule, umrle i nestale branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. 

Vijence i svijeće su položili izaslanstvo općine Čapljina na čelu sa načelnikom dr. Smiljanom Vidićem, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH te izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora. 

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća praćeno je zvukom mirozova, a prigodnu molitvu predvodio je vojni kapelan don Ivan Turudić. 

Misa zadušnica je održana u kapelici sv. Mihovila u vojarni Božana Šimovića. U prigodnoj propovjedi don Turudić je između ostalog kazao: “Unatoč svim prilikama ili neprilikama, sjećanje na naše poginule institucionalno se čuva. Hvala svima koji su se trudili i koji se trude oko čuvanja sjećanja. Promišljati i sjećati se na poginule branitelje ne možemo bez onoga što Isus propovjeda i naviještava, a to je vječni život. Kritika bilo koje vrste u našem društvu jest zdrav melem na zaraženu ranu, jer ako se ta rana ne čisti taj dio tijela morat će se amputirati.”

Prigodan program obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana nastavlja se s prigodnim obilježavanjem i u drugim gradovima. 

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...