Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Čapljini predstavljena knjiga “Djevojke na žrtveniku”

U Čapljini predstavljena knjiga “Djevojke na žrtveniku”

by | 17. studenoga 2023. 16:04 | Aktualno, Vijesti

Hrvatska kulturna zajednica Troplet u okviru Tropletovih dana kulture – vjera, baština, identitet, uz potporu Grada Čapljine, organizirala je predstavljanje knjige „Djevojke na žrtveniku” autorice Vesne Slobođan.

Knjiga je potresno svjedočanstvo o pojedinačnim sudbinama 206 djevojaka iz Hercegovine koje su bile žrtve terora četničko-partizanskih postrojbi i muslimanske policije tijekom Drugoga svjetskog rata i poraća.

Knjigu su predstavili Vesna Slobođan, autorica, Stanislav Vukorep, publicist i istraživač i Maja Raguž, magistrica povijesti. Program predstavljanja knjige uljepšala je pjesmom muška klapa Trebižat.

Inače, akademici su knjigu „Djevojka na žrtveniku“ nazvali znanstvenim djelom, a može se pronaći u knjižarama u Hrvatskoj i u BiH.

Više o knjizi poslušate u tonskom prilogu.

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...