Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Čapljini potpisani ugovori za realizaciju dva velika projekta

U Čapljini potpisani ugovori za realizaciju dva velika projekta

by | 23. svibnja 2023. 15:14 | Aktualno, Vijesti

Izaslanstvo Federalnog ministarstva prostornog uređenja na čelu sa ministrom Željkom Nedićem u Gradskoj upravi Čapljina ugostio  je gradonačelnik dr. Smiljan Vidić. Tim povodom upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata iz Hercegovačko-neretvanske županije i Zapadno-hercegovačke županije koje je podržalo Federalno ministarstvo prostornog uređenja. Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 1.330.000,00 KM.

Ministar Nedić se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici te je istaknuo kako su projekti iz Čapljine, Stoca, Mostara, Čitluka, Ravnog, Ljubuškog, Gruda, Posušja i Širokog Brijega imali pravovremene i kvalitetno popunjene aplikacije zahvaljujući kojima su ispunili formalno pravne uvjete iz javnog poziva Ministarstva i omogućili si financijsku podršku od preko milijun KM.

U ime domaćina okupljene je pozdravio gradonačelnik Grada Čapljine dr. Smiljan Vidić koji se u ime svih nazočnih gradonačelnika/načelnika i predstavnika općina i gradova zahvalio ministru na dodijeljenim sredstvima za sufinanciranju projekata iz oblasti utopljavanja zgrada radi uštede energije, iz oblasti zaštite nacionalnih spomenika i iz oblasti sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta.

Naime, Grad Čapljina je, putem Javnog poziva Federalnog ministarstva prostornog uređenja ostvarila financijsku potporu za realizaciju dva projekta „Izmjena dotrajalih dizalica topline u Domu zdravlja Čapljina“ i “ Izrada elaborata konstruktivne sanacije Počiteljske kule i okolnih bedema zaštićene zone u Počitelju“. Riječ je o projektima koja će Ministarstvo sufinancirati u iznosu od 80.000, 00 KM.

 

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...