Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Čapljini održana prezentacija novih kreditnih linija i proizvoda Razvojne banke FBiH

U Čapljini održana prezentacija novih kreditnih linija i proizvoda Razvojne banke FBiH

by | 2. listopada 2017. 13:40 | Vijesti

Povodom proslave Dana općine Čapljina u maloj sali hotela Mogorjelo održana je prezentacija novih kreditnih linija i ostalih proizvoda Razvojne banke FBiH. 

Prezentaciju je organizirala Razvojna banka FBiH u suradnji s općinom Čapljina, a cilj je predstaviti nove kreditne linije, uvjete kreditiranja te način apliciranja koje će Razvojna banka plasirati u svrhu gospodarskog rasta i razvoja. 

Prezentaciji je nazočio veliki broj gospodarstvenika koji su kroz svoja pitanja i zainteresiranost izrazili spremnost na suradnju s Razvojnom bankom FBiH. 

Borislav Trlin, direktor za istraživanje i razvoj u Razvojnoj banci FBIH je ovom prigodom istaknuo:”Mi smo danas prezentirali sve kreditne linije, osim komercijalnih. Suština je bilo druženje i suština je bilo da ohrabrimo sve naše gospodarstvenike i sve djelatnike s čapljinskog područja da s nama naprave jedno kvalitetno povezivanje. Poruka je bila da smo veoma raspoloženi,da s njima uđemo u realiziranje svih poslovnih ideja i projekata. Najpovoljniji uvjeti kreditiranja su za same izvoznike, smatrali smo da izvoznici moraju biti na neki način povlašteni. Čak za tekuća sredstva za izvoznike krediti na duži rok su s kamatnom stopom 2,8 %, za poljoprivredu su one 3 %, s tim što za poljoprivredne proizvođače nudimo grace period čak do 36 mjeseci. Napominjemo da su naše kamatne stope fiksne.”

 

Dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina je kazao: “Naši gospodarstvenici nedovoljno surađuju s Razvojnom bankom.Ipak,  Razvojna banka je i napravljena da bi kroz manje kamatne stope, kroz ne tako rigorozne uvjete kreditiranja  pomagala naše gospodarstvo. Zato je dobro da smo mogli čuti od prvih ljudi Razvojne banke što se sve nudi za  obrt, srednje poduzedništvo, poljoprivrednike… Zbilja jedna  široka lepeza dobrih proizvoda, a po onome što je rečeno u idućih 15-20 dana nakon sjednice njihovog nadzornog odbora kamatne stope bi trebale biti još niže, a to je za one koje zanima dobra vijest.”

Svi zaintersirani za nove kreditne linije mogu se javiti u područni ured Razvojne banke FBiH u Mostaru. 

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...