Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Čapljini održana manifestacija “Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2017.

U Čapljini održana manifestacija “Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2017.

by | 20. listopada 2017. 13:26 | Vijesti

Manifestacija “Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2017.” godine održana je na Trgu kralja Tomislava.

 
Bio je to jedan od ljepših jesenskih dana kada se zahvaljujemo zemlji na njenim plodovima i slavimo dane kruha. Više stotina mališana iz dječjih vrtića, učenika Osnovnih i Srednje škole,učitelja i učiteljica, roditelja i brojnih Čapljinki i Čapljinaca okupilo se da bi proslavili tradicionalnu manifestaciju. 

 
Svojim recitacijama o Danima kruha učenici Osnovnih škola započeli su prigodan program, a samu manifestaciju prigodnim riječima otvorio je Đure Raguž, ravnatelj Osnovne škole “Lipanjske zore” Višići. 
 
“Kako iskazati zahvalu nekome tko ne prima materijalne stvari? Na vrlo jednostavan i skroman način. Iskažimo počast zemlji koja nas svakodnevno uveseljava svojim obiljem. Poštujmo ju i čuvajmo njena prirodna bogatstva”, kazao je u svom govoru ravnatelj Đure Raguž. 
 
U manifestaciji su sudjelovali: Osnovna škola Vladimira Pavlovića Čapljina, Osnovna škola “Lipanjske zore” Višići, Srednja škola Čapljina, Dječji vrtić Čapljina, Dječji vrtić “Betlehem” Gabela Polje, Humanitarna udruga  “Cvijet”, Caritasova radionica “Betlehem”, Dom za stare i iznemogle osobe Domanovići, Udruga prijatelja Močvara, Crveni križ Čapljina i Konjički klub Vranac. 
 
U obilježavanju manifestacije uključeni su bili i vinari, pčelari, ribari i pekari te ostali proizvođači domaćih proizvoda s područja općine Čapljina. Tradicionalnu manifestaciju uveličali su svojim nastupom i HKUD “Domanovići” iz Domanovića i HKUD “Zora” Struge – Gorica kao i čapljinske mažoretkinje. 
 
Na mnogobrojnim štandovima izloženi su razni plodovi zemlje, te pekarski proizvodi, slastice, voće i povrće. 
 
Organizator manifestacije Dani kruha koja je kao i svake godine okupila tisuće posjetitelja je općina Čapljina, ured načelnika općine. Svi sudionici manifestacije uručili su prigodne poklone načelniku općine Čapljina dr. Smiljanu Vidiću  koji je sudionicima manifestacije također uručio novčane poklone.
 
Dani20 Medju posjecenijima bio je stand HKUD a DomanoviciOvom prigodom načelnik je kazao: “Cijeli trg nam je popunjen prvenstveno djecom, zato što želimo da djeca budu glavni sudionici. Kroz ovu manifestaciju želimo poručiti da je zemlja od koje živimo neobično važna, da štitimo okoliš i u konačnici da ova djeca koja su iza nas žive u čistijoj prirodi nego što mi danas živimo. Pošto ova manifestacija ima humanitarni karakter želimo poručiti svima da je puno bolje davati, odnosno da smo spremni dati i pomoći onome kome je potrebno.”
 
Manifestacija “Hvala ti zemljo za plodove tvoje- Dani kruha Čapljina 2017.” svake godine ima humanitarni karakter a ovogodišnja prikupljena sredstva idu za liječenje našeg sugrađanina 18- godišnjeg Ivana Karamatića iz Višića kojem su otkazala oba bubrega te čeka transplantaciju. 
 
Prelijep sunčan dan, mnoštvo posjetitelja, stolovi puni slastica, plodova zemlje,  proizvoda koji su napravljeni s puno ljubavi i  truda  napravili su pravu šarenu razglednicu Čapljine u kojoj su mogli uživati svi koji su posjetili Trg kralja Tomislava. 
 
{gallery}2017/galerija/dani_kruha_2017{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...