Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Čapljini održana javna tribina “Istine i laži o hrvatskoj povijesti”

U Čapljini održana javna tribina “Istine i laži o hrvatskoj povijesti”

by | 3. prosinca 2023. 0:03 | Aktualno, Vijesti

Udruga za promicanje istine o hrvatskoj povijesti organizirala je u Čapljini tribinu pod nazivom “Istine i laži o hrvatskoj povijesti”, o Jasenovcu, hrvatskom grbu, Vokiću i Lorkoviću, kozaračkoj djeci i drugim kontroverzama suvremene povijesti.

Novinari i publicisti Igor Vukić i Tihomir Dujmović prenijeli su okupljenoj publici u punoj dvorani kina “Mogorjelo” svoja saznanja koja su prikupili, kako su kazali, tijekom godina istraživanja o događajima tijekom postojanja NDH i logora Jasenovac, ali i događaja nakon II. Svjetskog rata, te progona Hrvata tijekom komunističkog režima. Dujmović i Vukić istaknuli su da istinu treba kazati, kakva god bila i da se treba voditi činjenicama. Između ostalog naglasili su da su mnoge laži godinama govorene i pisane tijekom komunističkog režima, te da je teško istinu iznijeti na vidjelo. Uz javnu tribinu predstavljene su i knjige u kojima su prikupljena navedena istraživanja, a za koje se autori nadaju da će jednog dana biti korištene i za povijesne udžbenike.

Nakon izlaganja publika je imala priliku postavljati pitanja i dati svoje komentare. Na samom kraju večeri okupljenima se obratio i gradonačelnik dr. Smiljan Vidić, koji je zahvalio gostima na dolasku. Gradonačelnik Vidić osvrnuo se na raniju izjavu gostiju kako ovakvu tribinu nisu mogli organizirati u Šibeniku, te kazao da bez obzira na naša različita mišljenja o bilo kojoj povijesnoj temi ili osobi, da je za Čapljinu velika stvar da se ovakva tribina može održati i da nas ima s različitim razmišljanjima.

Na samom početku tribine, sve nazočne pozdravio je Darko Šimović, te predstavio organizatore i goste. Voditeljica programa bila je Lucija Dujmović, a večer su glazbenim izvedbama uljepšali bračni par Zovko i don Vinko Puljić, koji je i jedan od organizatora ovog događaja.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...