Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Čapljini održana 16. po redu pustolovna utrka – slavili ‘lađari’ Matej Prnjić i Dragan Volarević

U Čapljini održana 16. po redu pustolovna utrka – slavili ‘lađari’ Matej Prnjić i Dragan Volarević

by | 5. srpnja 2021. 8:09 | Vijesti

Čapljinsko-metkovački dvojac – Matej Prnjić i Dragan Volarević pobjednici su 16. po redu pustolovne utrke. Pobjednički dvojac je triatlon stazu od oko 7,1 kilometar spusta kanuima niz rijeku Trebižat, zatim 1,1 kilometar dugu trkačku rutu, te 7,3 kilometra vožnje biciklima svladao za 1:09:35. Pobjednički dvojac praktično je vodio od početka do kraja, primjerice na mjernoj postaji kupalište „Jaz“ imali su minutu prednosti 0:43:00, druga posada na Jazu bili su Musulin/Dragičević 0:44:00, treća Knežević/Ljuban 0:45:00, a četvrta Mrvalj/Marić 0:47:00. Međutim, nakon trčanja i bicikliranja karte su se drugačije pomiješale. Drugi u konačnom poretku bili su boksač Petar Mrvalj i Grgo Marić 1:11:10, dok je treće pripalo još jednom boksaču Ivici Blaževiću, te Nikoli Jurici 1:12:04. Na četvrto mjesto pali su na Jazu trećeplasirani Knežević/Ljuban, a tek na šesto drugoplasirani Musulin/Dragičević. Ostao je dojam da se mladi dvojac preforsirao „na vodi“ pa im je kasnije trčanje teško išlo. Uglavnom, na biciklima se lovila prednost, pa je tako član drugoplasirane posade Mrvalj, pred ciljem skoro dostigao sporijeg iz prvoplasirane posade – Volarevića.

Narodski kazano pobjednici „nisu s kruške pali“, što su potvrdili u izjavi nakon prolaska kroz cilj.

Obojica veslamo, pripremamo se za Maraton lađa na Neretvi, ja sam član ekipe „Crni Put“, a moj kompanjon Dragan vesla za Stablinu“, kazao je Matej Prnjić koji je suvereno prošao kroz cilj s nepune dvije minute prednosti ispred partnera Volarevića. Inače, Prnjić je iz Dračeva pored Čapljine, a Volarević iz Metkovića. Jedina posada „iz Neretve“ Goran Volarević iz Metkovića i Viktor Miličević iz Ploča u cilj je stigla dvanaesta. Nisu bili razočarani, naprotiv najavili su da će se za idući triatlon bolje spremiti.

Najveći aplauz izmamila je gospođa Ljubica Pranjić koja je u cilj stigla posljednja. Praćena rotacijama Gorske službe spašavanja, čapljinskih vatrogasaca i policije od sudionika i okupljenih, doživjela je aplauz na otvorenoj sceni.

Zadovoljna sam i prezadovoljna nastupom“, rekla je po ulasku u cilj zadovoljna Ljubica koja čak nije uzela ni zaštitni pojas za spust rijekom, te dodala: „Većini sudionika mogla bi biti majka, pa kako ne bi bila presretna i zadovoljna. Ovo je bio moj šesti nastup, a nemojte se iznenaditi ako se vidimo i dogodine.

Ljubica i njezin partner Mili Komadina imali su prolazno vrijeme 1:47:30. Prva od tri dame u cilju, deveto mjesto, bila je Elena Cvetanovska. Veliko zanimanje izazvao je hercegovačko-portugalski tandem – Kristina Kustura/Rui China koji su se plasirali na deseto mjesto. Kristina je muža svoje sestre Ruia nagovorila na nastup, a na koncu oboje su bili zadovoljni.

Zadovoljni smo vožnjom, organizacijom i ambijentom, vidjeli smo kako utrka izgleda, a onako iz prve mogu reći da ćemo dogodine biti među prvih pet“, kazala je raspoložena Kristina, dok je Rui bio pun dojmova s rijeke Trebižat ističući da im je veslanje bilo najteži dio utrke.

Na prigodnoj svečanosti svim sudionicima su podijeljene plakete, dok su tri prvoplasirane ekipe dobile i novčane nagrade, prva je bila 600 KM, druga 400, a treća 200 KM. Plakete i nagrade uručio je Ivan Raguž, predsjednik Turističke organizacije „Čapljinka“, organizatora manifestacije. Predsjednik Raguž zahvaljujući svima koji su pomogli u organizaciji ovogodišnje utrke izrazio zadovoljstvo „što nije bilo ozlijeđenih“, dok je Elena Sesar, djelatnica TO „Čapljinka“, naglasila da utrka uz sportski dio ima i „promotivno-turistički karakter“.

Pokrovitelj 16. po redu pustolovne utrke bio je dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine.

Plasmani

Konačni plasman svih posada, 1. Matej Prnjić/Dragan Volarević 1:09:35, 2. Petar Mrvalj/Grgo Marić 1:11:10, 3. Nikola Jurica/Ivan Blažević 1:12:09, 4. Marko Knežević/don Tomislav Ljuban 1:13:00, 5. Ilija Perić/Slavko Previšić 1:15:01, 6. Luka Musulin/Kristijan Dragičević 1:19:23, 7. Roberto Jovanović/Alen Dedić 1:24:20, 8. Ivan Azinović/Marko Petković 1:25:24, 9. Elena Cvetanovska/Ivan Čepo 1:27:20, 10. Kristina Kustura/Rui China 1:37:10, 11. Filip Filipović/Igor Pavlović 1:37:59, 12. Goran Volarević/Viktor Miličević 1:40:29, 13. Mili Komadina/Ljubica Pranjić 1:47:30.

{gallery}/2021/7/pustolov{/gallery}

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...