Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Čapljini obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U Čapljini obilježen Međunarodni dan starijih osoba

by | 2. listopada 2017. 16:15 | Vijesti

1. listopada obilježava se “Međunarodni dan starijih osoba” u čast poštovanja i brige za starije osobe.
Tom prilikom u Čapljini u Betaniji, domu za stare i iznemogle osobe s hospicijem obilježen je ovaj dan kako bi se istiknuo doprinos starijih osoba u društvu i podigla svijesti o problemima i izazovima starenja.
U Pastoralnom centru održna je misa koju je, uz koncelebraciju don Ante Komadine ravanatelja Caritasa hercegovačkih biskupija, predvodio don Ivan Štironja studenački župnik, koji je u propovijedi uputio poruke nade i podrške starim i osobama koji o njima skrbe.
Poslije svete mise u dvorištu doma Betanija upriličen je prigodan program u kojem su nastupila djeca dječjeg vrtića Cvitak, pjevačica Iva Goluža te djelatnici doma Betanija koji su s nazočnim podijelili nekoliko anegdota iz svakodnevnog života u Betaniji.
Osim djelatnika i korisnika doma Betanija na obilježavanju Dana starijih bili su i korisnici, njihove obitelji te djelatnici domova za stare iz Domanovića i Ljubuškog, djeca vrtića iz Gabela Polja i Cvitak iz Čapljine, članovi udruge sv. Vinko Paulski iz Čeljeva, korisnici Betlehema, predstavnici općinske vlasti i mnogi drugi gosti i uzvanici koji su poslije priredbe nastavili  ugodno druženje.

{gallery}/2017/galerija/Dan_starijih_osoba{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...