Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Čapljini je u tijeku masterklas za glasovir, a u Ljubuškom za flautu

U Čapljini je u tijeku masterklas za glasovir, a u Ljubuškom za flautu

by | 20. srpnja 2021. 14:06 | Vijesti

U Čapljini i Ljubuškom održava se i ovog ljeta Međunarodni masterklas klasične glazbe “Ardea” 2021. Masterklas organizira Centar za obrazovanje i kulturu “AKADEMIJA” Čapljina u suradnji s Glazbenom školom Ljubuški.

Podsjetimo, tijekom Ardee vrhunski profesori drže tečajeve mladim glazbenicima za 4 instrumenta: flauta, gitara, violina i glasovir.

U tijeku je masterklas za pijaniste u Čapljini, te za flautu u Ljubuškom

{gallery}2021/7/ardeamasterklasklavir{/gallery}

{gallery}2021/7/flauta{/gallery}

(Foto: COK “Akademija” Čapljina)

U sklopu masteraklasa održavaju se i koncerti klasični glazbe. Održani su u Čapljini već ranije koncerti na violini, a sada slijede koncerti na klaviru.

U utorak, 20.7. u crkvi svetog Franje Asiškog, s početkom u 20,30 h bit će održan koncert kvarteta pijanista. Koncert će se održati na dva klavira. Kvartet pijanista nastupit će u sastavu Ana Šostar, Marija Boban, Stipe Iličić i Božidar Vlašić.

U četvrtak, 22.7. nastupaju vrsni pijanisti Đorđe Stanetti i Marijan Đuzel. Koncert će započeti u 20:30 sati.

Organizatori koncerata su Centar za obrazovanje i kulturu AKADEMIJA Čapljina u suradnji s Glazbenom školom Ljubuški, a sponzori koncerta su Federalno ministarstvo kulture i sporta, grad Čapljina i hotel “President”.

Ulaz na koncerte je besplatan i svi su dobrodošli. 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...