Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Prof. Goran Nešić o odbojci, nadarenosti Hercegovki i reprezentaciji – Volim raditi na onim prostorima gdje žene ne nose manji broj obuće od 42!”

Prof. Goran Nešić o odbojci, nadarenosti Hercegovki i reprezentaciji – Volim raditi na onim prostorima gdje žene ne nose manji broj obuće od 42!”

by | 5. srpnja 2019. 16:44 | Vijesti

   U Čapljini je u tijeku kamp za mlade odbojkašice. S djevojkama uz ostale trenere, radi i prof. Goran Nešić, odbojkaški stručnjak, inače izbornik ženske odbojkaške vrste BiH. Boravak ovog priznatog srbijanskog stručnjaka iskoristili smo za kraći razgovor, koji je započeo logičnim – potencijalom Hercegovki za odbojku:

   „Pa ja sam uvijek govorio da je Hercegovina Bogom dana pogotovu za naš sport, za odbojku, zato što ima puno visokih ljudi i to je ono što je u stvari, predispozicija. S druge strane postoji taj neki mentalni kvalitet ovog naroda ovdje, odnosno ovih ljudi, ovih žitelja, i Istočne i Zapadne Hercegovine, gdje imaju tu neku sportsku tvrdoglavost, odnosno htjenje, motiv, želju… Osobno ja sam uvijek sretan kad dođem u Hercegovinu, pravo odbojkaško vrelo, pored dobre hrane ima i dobrog rada i dobrih ljudi”, naglašava prof. Nešić.

   „Postoji i s jedne i s druge strane Neretve, dosta potencijala, meni je drago da me ne gledaju samo na jednoj strani, ja bih volio biti na obje strane, jer nemam nikakve političke neke afinitete, nego jednostavno želim da odbojka napreduje osim želje da odbojka napreduje u našoj regiji. S druge strane, ako se prisjetimo Bosna i Hercegovina je i u Jugoslaviji bila izvor dobrih igrača, vrsnih igrača, na kraju krajeva zagrebačka Mladost u tom jednom periodu je puno, puno zavisila od igrača iz BiH. Ima puno potencijala i meni je uvijek jako, jako drago da budem ovdje s ljudima koji pokazuju htjenje i želju da nauče nešto, ako ja mogu da ih naučim, naravno.

   -Kažete, ima puno potencijala, ali u Hercegovini osim kratko vrijeme Gacka i u doba Jugoslavije, odbojkaša Ljubinja, nema jakog kluba?

   -Slično je i u Srbiji, djeca iz manjih mjesta odlaze u velika, a vi ovdje imate rekao bih, neki trasiran put prema Zagrebu, kao što istočnoj Hercegovini ima neki trasiran put prema Beogradu ili prema nekim većim klubovima. Ovdje postoji potencijal. Ja uvijek kažem volim raditi na onim prostorima gdje žene ne nose manji broj od četrdeset i dva, to znači da su visoke, i to je ‘meka’, to je jednostavno nešto gdje je zadovoljstvo raditi.

   -Reprezentacija BiH pod vašim vodstvom, odlično je startala u kvalifikacijama pobjedom u Rumunjskom, međutim na kraju nije uspjela, zašto?

   -Ja ne bih osuđivao nikoga tu, prihvatio bih puno odgovornost na sebe. Curama svaka čast, jer su pružile maksimum, na kraju i te suze koje su postile, pokazale su da su imale veliku želju proći kvalifikacije. Imali smo veliku, veliku priliku, na kraju krajeva i 5:2 u petom setu, taj jedan set bi nam značio historijski odlazak na europsko prvenstvo. Moram reći da pojedini klubovi državi u Bosni i Hercegovini ne poštuju reprezentaciju koliko bi trebali poštovati. Na tome bi završio, ne bih išao dalje, prepoznat će se oni na koje se to odnosi.”

   Valja reći da je prof. Nešić neumoran. Svakog dana u Gradskoj dvorani u Čapljini po tri su treninga s mladima, a Nešić sa svojim mlađim kolegama stoički izdržava vrelinu Hercegovine, pokazujući mladim djevojkama osnovne elemente ovoga za ljepši spol, atraktivnog sporta.

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!