Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Akcija darivanja krvi: Čapljinke i Čapljinci darivali 58 doza dragocjene tekućine

Akcija darivanja krvi: Čapljinke i Čapljinci darivali 58 doza dragocjene tekućine

by | 17. prosinca 2020. 16:17 | Vijesti

U Čapljini je održana šesta ovogodišnja akcija darivanja krvi. Odziv je bilo jako dobar, akciji se odazvalo 66-oro građana od kojih je nakon liječničkih pregleda, prikupljeno 58 doza dragocjene tekućine.

Anita Jović, predsjednica Gradske organizacije Crvenog križa Čapljine u izjavi za Radiopostaju Čapljina, posebice je istaknula:

   „Naviknuti smo na dobar odziv na sve naše akcije, međutim uvijek se čovjek ugodno iznenadi kada vidi građane kako disciplinirano stoje u redu i čekaju da bi pomogli drugima, nepoznatim ljudima. Za mene osobno, to je vrhunac humanosti. Po odzivu akcije uoči blagdana Božića, uvijek su nam jako uspješne pa je tako i ove godine. Inače, godina je specifična, zbog pandemije korona virusa imat ćemo šest akcija, lani smo imali devet akcija darivanja krvi. Ispred Gradskog Crvenog križa darivateljima krvi i svima koji nam pomažu u ovim i sličnim akcijama, zahvaljujem na podršci i želim sretne blagdane -Božić i Novu godinu”.

   Doktorica Anamarija Ćorić, bila je na čelu tima tima Odjela transfuziologije Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, izrazila je zadovoljstvo odazivom građana Čapljine.

   „Stanje sa zalihama krvi u Sveučilišnoj bolnici, nije bilo zadovoljavajuće, pa ovih dana svakodnevno provodimo akcije kako bi spremi dočekali praznike. Drago mi je zbog dobrog odaziva u Čapljini, kao i činjenice da su građani zdravi, pa je velika većina onih koji su se prijavili za akciju, mogla darivati krv”, kazala je dr. Ćorić.

   U šestoj ovogodišnjoj akciji u Čapljini, krv su darivali: Marko Katić, Božo Jelčić, Nikica Alilović, Đuro Raguž, Goran Jovanović, Ozrenko Matić, Danijel Petrović, Ante Musulin, Predrag Borovac, Milenko Ivanković, Aleksa Dragičević, Antonio Pehar, Zvonko Buntić, Branko Boras, Kristina Udovičić, Ilija Falak, Dragan Petković, Haris Husić, Mario Bubalo, Goran Lasta, Marijana Matić, Darko Čerkez, Antonija Bilić, Robert Jerinić, Josip Karlušić, Denis Prnić, Vide Bošković, Dalibor Trlin, Mario Jurković, Damir Suton, Damir Jovanović, Paola Zubonja, Mladena Mijić, Miloš Jelčić, Lucijana Previšić, Darko Perić, Mario Kafader, Marin Perić, Ivica Bule, Ivica Blažević, Ivan Prce, Janja Karamatić, Ivka Kapular, Tonja Karamatić, Iva Raguž, Ivica Ivankvić, Marijeta Karlušić, Matej Vukančić, Robert Grbavac, Božan Bošković, Darijo Jelčić, Anđela Jovanović, Pero Pavlović, Ivica Musulin, Anđelko Buljubašić, Pero Karlušić, Niko Vidić i Ante Sušac.

   Moramo biti ponosni na Čapljince koji su strpljivo u redu čekali darivati najdragocjenije što čovjek čovjeku može pružiti, nezamjenjivu tekućinu – krv. Bilo je građana koji su se se odazvali na akciju, ali su se zbog dužeg čekanja morali vratili zbog posla ili drugih obveza, što je posljedica okolnosti u kojima živimo. Posljedica vremena u kojem živimo tj. pandemije korona virusa, je i podatak da je ove godine održano šest akcija darivanja krvi tri manje nego prošle godine.

   Akcija darivanja krvi provedena je u prostoru Srednje škole Čapljina, a uz Gradsku organizaciju Crvenog križa Čapljine, u provedbi akcije sudjelovali su djelatnici Odjela transfuziologije Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2020/201217krviti{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...