Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Čapljini 35 pripravnika potpisalo ugovore i započelo pripravnički staž

U Čapljini 35 pripravnika potpisalo ugovore i započelo pripravnički staž

by | 13. travnja 2023. 13:48 | Aktualno, Vijesti

U Čapljini, svoj radni staž danas su započela 35 pripravnika – vježbenika.

Gradska uprava Čapljina ulaganje u mlade ljude, obrazovanje, napredak naše mladosti upisala je visoko na ljestvicu realizacije svojih projekata. Važnost stjecanja prvog radnog iskustva iznimno je važna odrednica u razvoju daljnje poslovne karijere. Vodeći se upravo time grad Čapljina već 13. godinu za redom uspješno provodi projekat pomoći mladim ljudima kako bi kroz radni staž stekli potrebne preduvjete za budući stalni radni odnos.

Gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić se obratio pripravnicima, poželjevši im dobrodošlicu.

Gradonačelnik je u svom obraćanju istaknuo važnost stjecanja prvog radnog iskustva, kao bitnu odrednicu za daljnju poslovnu karijeru. Istaknuo je kako ova lokalna vlast već dugi niz godina izdvaja značajna sredstva za financiranje pripravnika s obzirom na broj pripravnika koji odrade pripravnički staž. Sa sigurnošću možemo reći kako je Čapljina ove godine a i proteklih 12 godina dala mogućnost stažiranja višem broju pripravnika nego li i jedna druga državna institucija na bilo kojoj razini vlasti.

Cilj ovog projekta je pomoći mladim ljudima, da kroz svoj radni staž dobiju preduvjet za budući stalni radni odnos, te da sa svojim znanjem i iskustvom budu konkurentniji na tržištu rada.
Pripravnici će u skladu sa svojim obrazovanjem obavljati pripravnički staž kroz posebne programe uz dodijeljene mentore. Kako je nezaposlenost veliki problem u BiH, grad Čapljina kroz svijetli primjer mladim ljudima omogućava stjecanje prvog radnog iskustva koje će kasnije određivati i njihovu daljnju karijeru.

Pored Gradske uprave Čapljina kao pravnog subjekta u čijoj je nadležnosti financiranje pripravnika – vježbenika, odnosno isplaćivanje plaće pripravnici će biti raspoređeni i u ostale institucije te Javna i privatna poduzeća u Čapljini.

Gradonačelnik Vidić se zahvaljuje svim čapljinskim gospodarstvenicima koji su prepoznali priliku te mladim ljudima dali mogućnost stjecanja iskustva u svojim firmama.

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...