Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Miloš Jelčić predsjednik OS Federacije BiH: Oporavak muške odbojke u Hercegovini ide teže od naših očekivanja!

Miloš Jelčić predsjednik OS Federacije BiH: Oporavak muške odbojke u Hercegovini ide teže od naših očekivanja!

by | 15. siječnja 2021. 16:32 | Vijesti

   U bosanskohercegovačkoj odbojci unatoč pandemiji korona virusa i krizi poslije završetka prošlog prvenstva koje je ostalo nezavršeno, odnosno prvaci nisu proglašeni, dojam je da stvari idu u pozitivnim smjerovima.

Muška reprezentacija upravo je završila kvalifikacijski turnir za europsko prvenstvo, istina neuspješno, međutim za bh. odbojku je bitno da su i sudjelovali, jer muška reprezentacija je imala dužu stanku od nastupa, pa se reprezentacija tek stvara. Govoreći o aktualnom trenutku bh. odbojke Miloš Jelčić predsjednik Odbojkaškog saveza Federacije BiH, kaže:

   „Najprije sa zadovoljstvom mogu konstatirati da smo uz neka manja odgađanja, uspješno završili prvi dio sezone. Dobili smo organizaciju Srebrene lige za odbojkašice, što nije bilo lako. Mi i Portugal koji je s nama u skupini, ponudili smo iste uvjete, ali zahvaljujući ždrijebu mi smo dobili organizaciju. Posebice mi je drago što će oba turnira biti kod nas.

   -Ženska odbojka, prošlosezonski nastup u srednjoeuropskoj MEVZ-a ligi, Jedinstva i BL Voleja, pokazao je da kvalitete ima?

   -Sa zadovoljstvom sam pratio njihove rezultate, ove godine tu se priključio i Mostar, tu je standardno dobro Gacko, u ovom trenutku ženska odbojka je ispred muške.

   -Na osnovu rezultata u jesenskom dijelu, može se reći da i u muškoj odbojci ima pomaka, dojam je da se sarajevska odbojka vraća na veliku scenu?

   -To nam je iznimno drago da imamo jedan odbra klub iz velikog grada. Bosna je posložila stvari, imaju dobre rezultate, dobro rade, imaju veliku budućnost jer imaju dosta mladih igrača u sastavu. Za očekivati je da uskoro budu još bolji.

   -Dakle nakon Posavine odakle je većina jakih klubova od brčanskih Mladosti i Jedinstva, Domaljevca…, bh odbojka bi u Sarajevu mogla dobiti jakog muškog predstavnika?

   -Bosna je već tu, mi se nadamo da će i ovaj hercegovački dio uz Ljubinje dobiti još neki klub u Premijer ligi, ili bar da imamo klubova muških u Hercegovini. U ovom trenutku imamo samo dva kluba – Gacko i Ljubinje, a u federalnom dijelu nemamo niti jedan. To je velika šteta, a i problem, jer su ovdje za odbojku, iznimno nadarena djeca da se radi sigurno bi bilo velikih talenata.

   -OK Čapljina pokušava oformiti muški pogon, koji se nakon ispadanja iz Premijer lige nekako ugasio, što su glavne prepreke – konkurencija drugih sportova ili?

   -Ne mogu reći da je konkurencija drugih sportova, nekako kad se ugasio seniorski pogon u Čapljini, izgubio se i interes djece. Nekada smo redovito sudjelovali na završnicama državnih prvenstava za mlađe kategorije. Igranjem Premijer lige, govorim o Čapljini osobno, puno smo zapostavili rad s mladima i to nas je iznimno skupo koštalo. Probamo oživjeti to, ima naznaka, ali ide to mnogo teže nego što smo mislili“, kaže Milioš Jelčić, predsjednik OS BiH

   Uglavnom, za razliku od ženske odbojke, gdje većina gradova i općina ima klubove, čak se osnivaju i novi, u muškoj je za sada mrtvo more. Zadnji aktivni klubovi bili su Mostara koji je s natjecanjem prestao prije šest i Čapljina koja je u „hladnom pogonu“ pet godina.

Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2021/1/15milos{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...