Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Boćarskom klubu Čapljina zabrinuti – Godina prolazi, a kupa nema

U Boćarskom klubu Čapljina zabrinuti – Godina prolazi, a kupa nema

by | 29. studenoga 2019. 13:22 | Vijesti

Na prvi dio boćarskog prvenstva BiH koje se prvi put igra u dva „nogometna“, ciklusa jesen – proljeće, poodavno je spušten zastor, međutim za ostalu kalendarsku godinu ostale su još neke nepoznanice. Prva od njih svakako je boćarski Kup BiH. Dok se još samo govorilo o prelasku na novi kalendar natjecanja odigrane su četvrtfinalne utakmice i jedna polufinalna. U četvrtfinalnim utakmicama Čapljina je nadigrala Rastok 7:2, dok je Dračevo u Posušju, iznenadilo Buru i slavilo 5:4, Napredak Willa je do pobjede od 9:0 protiv Širokog, došla službenim rezultatom. Slobodan u prvom kolu bio je mostarski Ante Rozić.

Nakon četvrtfinala koje je igrano 30. svibnja, prema usvojenom kalendaru 20. lipnja odigrana je jedna polufinalna utakmica Čapljina – Napredak Willa 9:0. Drugo polufinale Dračevo – Ante Rozić nije odigrano ni u određenom terminu, a ni kasnije. U međuvremenu su oba kluba odustala od natjecanja, uz najave da će nastupati u Drugoj ligi. Tako je ovogodišnji kup ostao „visjeti“ ni na nebu ni na zemlji.

Razgovarao sam s Matom Grubišićem, predsjednikom Boćarskog saveza BiH na temu završnice kupa, upoznao ga sa stanjem i našim stavom. Naše mišljenje je da smo shodno dobroj praksi, osvajači kupa, što u finalu nemamo protivnika, nismo mi krivi. Naš klub je za dvije odigrane utakmice imao troškove organizacije i plaćanja službenih osoba, a što su se stvari rasplele kako jesnu ni nama nije drago. Ponavljam, mi nismo krivi za odustajanje, pa prema tome nije red da budemo oštećeni. Osobno očekujem da će se uvažiti naše mišljenje i shodno propisima Čapljina proglasiti pobjednikom Kupa BiH“, smatra Vide Krmek, predsjednik BK Čapljina.

Shodno kalendaru prema kojem je u ovoj godini u njezinoj prvoj polovici, već odigrano jedno prvenstvo, prvak je bio Neum, završnica sezone trebala se održati u subotu, 30-og studenog, u boćarskom domu „Nožinac“ u Rastovači kod Posušja. Uz finale kupa, trebala se održati Boćarska večer kao kruna sezone. Na toj manifestaciji, najboljima u pojedinačnoj konkurenciji, pojedinačnim državnim prvacima, trebale su se dijeliti priznanja i medalje. Međutim, kako je usvojen sustav igranja jesen – zima, finale kupa i boćarska večer nisu se više spominjali. Uglavnom, ostaje nepoznanica tko će biti pobjednik kupa, odnosno hoće li ga uopće biti? Naravno, na tijelima Boćarskog saveza BiH, je obveza rješavanja te dvojbe.

Propustili ste? Poslušajte!