Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U BiH u veljači porast broja prvi put registriranih motornih vozila

U BiH u veljači porast broja prvi put registriranih motornih vozila

by | 12. ožujka 2024. 12:32 | Aktualno, Vijesti

U Bosni i Hercegovini u veljači 2024. godine prvi put je registrirano  8.208 motornih vozila. Zabilježen je porast od 44,2 posto u broju prvi put registriranih motornih vozila u odnosu na veljaču 2023. godine.

Od ukupnog broja prvi put registriranih vozila najzastupljenija su: putnička vozila (76,1 posto), kamioni (7,7 posto), prikolice (3,6 posto), motocikli (1,9 posto), poluprikolice (1,8 posto), cestovni tegljači (1,5 posto), mopedi (1,1 posto), dok je najmanji udio prvi put registriranih autobusa i specijalnih vozila (0,4 posto), podaci su Agencije za statistiku BiH.

Udio kategorije ostala vozila je 5,4 posto registriranih motornih vozila u odnosu na ukupan broj.

Od ukupnog broja prvi put registriranih vozila u veljači 2024. godine 17,1 posto odnosi se na nova vozila.

Ukoliko se promatraju prvi put registrirana nova motorna vozila, najviše je registriranih putničkih
automobila (54,6 posto).

U veljači 2024. godine od ukupnog broja prvi put registriranih novih vozila 48,6 posto vozila registrirale su fizičke osobe.

U kategoriji novi putnički automobili, najveći udio imaju automobili koji kao pogonsko gorivo koriste benzin (50,1 posto).

tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...