Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U BiH u srpnju ušlo više od 2,7 milijuna osoba

U BiH u srpnju ušlo više od 2,7 milijuna osoba

by | 11. kolovoza 2023. 17:53 | Aktualno, Vijesti

Tijekom srpnja ove godine u Bosnu i Hercegovinu ukupno je ušlo 2.722.617 osoba, dok je u istom razdoblju izašlo 2.596.774 osobe.

Uspoređujući podatke s istim mjesecom prošle godine, može se konstatirati da je ove godine došlo do blažeg porasta prometa preko državne granice i to za oko 0,5 posto na ulazu u BiH i 1,7 posto na izlazu iz BiH, kazali  su  iz Granične policije BiH.

Dalje se navodi kako je tijekom srpnja ove godine u BiH ušlo najviše državljana BiH, a potom državljana Hrvatske, Srbije, Njemačke, Poljske i Slovenije, što je jednaka struktura ulaska u BiH po državljanstvu osoba prošle godine u srpnju.

U istom razdoblju na nekoliko graničnih prijelaza, u pojedinim intervalima tijekom dana, zabilježen je pojačan promet osoba i vozila što je uzrokovalo čekanje duže od 60 minuta.

Iz Granične policije kažu da se to najčešće događalo na Međunarodnom graničnom prijelazu Deleuša te na prijelazima Zupci, Ivanica, Brod i Velika Kladuša.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...