Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U BiH godišnja inflacija 2,1 posto

U BiH godišnja inflacija 2,1 posto

by | 28. studenoga 2023. 11:22 | Aktualno, Vijesti

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju u BiH mjerene indeksom potrošačkih cijena, u  su u prosjeku bile više za 0,1 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je godišnja inflacija iznosila 2,1 posto.

U listopadu u odnosu na rujan ove godine alkoholna pića i duhan u prosjeku su bili skuplji za 0,1 posto, odjeća i obuća za 1,6 posto, stanovanje i režijski izdaci za 0,1 posto, a zdravstvo za 0,2 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Prevoz je u prosjeku poskupio za 2,1 posto, obrazovanje za 0,3 posto, restorani i hoteli za 0,5 posto, a ostala dobra i usluge za 0,9 posto.

Hrana i bezalkoholna pića u listopadu u odnosu na rujan u prosjeku su bili jeftiniji za 0,1 posto, namještaj i kućanski uređaji za 0,2 posto, komunikacije za 0,1 posto, a rekreacija i kultura za 0,4 posto.

Razina cijena u BiH u listopadu u odnosu na isti mjesec prošle godine bio je viši za 2,1 posto.

Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su bili skuplji za 4,9 posto, alkoholna pića i duhan za 4,6 posto, namještaj, kućanski uređaji i redovno održavanje kuće za 6,9 posto, a zdravstvo za 3,2 posto. Komunikacije su u listopadu, u odnosu na isti mjesec lani, u prosjeku bile skuplje za 2,2 posto, rekreacija i kultura za 5,1 posto, obrazovanje za 2,2 posto, restorani i hoteli za 6,7 posto, a ostala dobra i usluge za 9,2 posto.

Odjeća i obuća su u prosjeku bili jeftiniji za 7,1 posto, stanovanje i režijski troškovi za 2,8 posto, te prevoz za 5,6 posto.

Foto/tekst: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...