Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čekajući strateškog partnera: Čapljinska Lasta na tržište izbacila i čuvene štrudle od smokava

Čekajući strateškog partnera: Čapljinska Lasta na tržište izbacila i čuvene štrudle od smokava

by | 3. travnja 2019. 15:21 | Vijesti

   Tvornica keksa i vlafla „Lasta” Čapljina u stečaju, do sada nije uspjela pronaći strateškog partnera, ali nastavlja s obnovom proizvodnog programa. Podsjećamo, „Lasta” je proizvodnju obnovila u listopadu prošle godine, proizvodnjom čajnih kolutića, zatim je uslijedila proizvodnja kokos keksa, pa mixa čajnih kolutića i kokos keksa, a koncem prošle godine iz djelom oživljenih pogona, Laste, stigli su i krem štapići.

   Početkom godine iza Lastinih pogona počeo je izlaziti još jedan njezin brend, keks linđo. Ovih dana na tržištu se pojavio i najjači Lastin adut – štrudle od smokava. Štrudle se već mogu kupiti u trgovinama diljem Bosne i Hercegovine. Od Željka Bokanovića voditelja proizvodnje, doznali smo da je trenutačno stalno angažirano tridesetak radnika.

   Podsjećamo, na do sada tri raspisana javna natječaja „Lasta” nije uspjela naći strateškog partnera. Zadnje javno nadmetanje održano je 6-og ožujka. Međutim, zaposlene ne napušta optimizam da će nakon oživljavanja proizvodnje u što je malo tko vjerovao, uspjeti riješiti i taj krucijalni problem u borbi za opstanak tvornice.

Propustili ste? Poslušajte!