Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Zatišje u turizmu izazvano korona virusom Udruga „Tajna prirode“ koristi za razvijanje novih turističkih sadržaja uz Trebižat

Zatišje u turizmu izazvano korona virusom Udruga „Tajna prirode“ koristi za razvijanje novih turističkih sadržaja uz Trebižat

by | 24. travnja 2020. 16:15 | Vijesti

   Turizam na čapljinskom području u doba pandemije virusa ipak nije potpuno utihnuo. Potvrda tomu je primjer udruge „Tajna prirode“ koja je proteklih godina nudila usluge kanu safarija na rijeci Trtebižat. Stanko Zlopaša predsjednik udruge, predstavljajući trenutačne aktivnosti kaže:

   „Naš projekt višednevna plovidba Trebižatom, koji je podprojekt Via Dinarice kojeg sprovodi UNDP, a financiraju Talijanska razvojna agencija, USAID i Europska unija ide dalje. S tim našim projektom nastavili smo prošlogodišnje aktivnosti. U ovoj godini smo u fazi isprobavanja opreme, pripreme i označavanja staze, u suštini upoznavanja nas samih s uslugama koje trebamo prezentirati i pružati. Od 15. svibnja kada završava projekt, službeno na taj datum, trebale bi biti te nove ponude na našoj web stranici“, kaže Zlopaša te na primjedbu da im je zatišje u turizmu izgleda dobro došlo, nastavlja:

   „Nije svako zlo za zlo,kako kažu, jer mi bismo očekivali da je redovna sezona već neke posjete što bi nas odaljilo od aktivnosti za koje nikada ne znamo koliko će trajati i što nas sve čeka. Zapravo sav taj projekti posao je dobro da je izdvojen pa makar i na ovaj način, pandemijom. Sve naše aktivnosti su na otvorenom, nije uopće problematično zbog pravilnika koji se propisuju zbog korona virusa. Sve ove okolnosti nama uopće nisu nam smetale, dapače u nekim stvarima su nam i pomogle.

   -Ima li upita na vašoj web stranici, pošto vi goste upravo na taj način goste dovodite?

   -Rezervacija smo imali čak i ranije prije cijele stvari s korona virusom. Bojim ih se momentalno i provjeriti, još uvijek stoje otvorene, jednostavno radi granica i ostalih stvari tehničke prirode koje mi nismo u mogućnosti rješavati samostalno. Dakle, Rezervacije još stoje iskreno se nadam da će doći do njihove realizacije, jer ako pogledamo Ljubuški festival na otvorenom, gdje smo pozvani sudjelovati, nema najava da će biti odgođen, jer jednostavno ove aktivnosti na otvorenom ne spadaju pod rizičnu skupinu aktivnosti.

   -Što ćete novim paketom usluga kroz projekte nuditi?

   -Plan je bio iz početka, barem dva nova paketa ponude, što bi uključivalo zahtjevan spust od Kravica u dužini od 15 kilometara i dvodnevni spust. Međutim, u međuvremenu što je super stvar, je li, odazvalo nam se dosta novih provajdera s gornjeg toka Trebižata, od kojih bi izdvojio Go Hercegovina i Javno poduzeće „Parkovi“ iz Ljubuškog, koje upravlja Kravicom, što je stvorilo preduvjete da se naša avanturistička ponuda proširi. Tako da za sada osim dva navedena izleta, sigurno će u ponudi biti izleti s turističkim vozilima kojima raspolaže Go Hercegovina, također kroz dvodnevni izlet, zatim suradnja s ribarskim društva, koja će uz naše avanturističke aktivnosti nuditi svoje ribolovne i mjesta za kampiranje. Plan je bio dva izleta, a sada ćemo imati minimum četiri nova paketa, izleta.

   Svi sadržaji koje u narednom razdoblju planira udruga „Tajna prirode“ vezani su uz sliv rijeke Trebižat. S novim sadržajima ova čapljinska udruga, će sa srodnim organizacijama iz drugih gradova i općina, praktično u turističku ponudu uvezati cijeli tok rijeke Trebižat.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...