Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Proljetna ćirina biciklijada umjesto ‘ćirina’ brektanja u znaku pedala

Proljetna ćirina biciklijada umjesto ‘ćirina’ brektanja u znaku pedala

by | 26. ožujka 2019. 16:25 | Vijesti

   Turistička organizacija „Čapljinka” u povodu kalendarskog početka proljeća, organizirala je Proljetnu ćirinu biciklijadu. Odziv je bio mimo očekivanja pa je na trasi dugoj 25 kilometara sudjelovalo 35 biciklista iz Čapljine, Ljubuškog i Metkovića. Najmlađi biciklist iz Metkovića, imao je samo šest godina!

   Zanimljivo, biciklisti su krenuli s trga ispred općine Čapljina, gdje se nekada nalazilo kolodvorsko zdanje, na koje su kao uspomena ostala četiri platana, a zatim se kroz grad i naselje Struge stigli do stare željezničke postaje, nekadašnjeg raskrižja na uskotračnoj pruzi, Gabele. Tu su se upoznali s poviješću toga zdanja, a zatim preko mosta Tersana, kuda je nekada brektao i ćiro, te mosta preko rijeke Krupe, stigli do magistrale M – 17, pa se kroz Višiće, Čeljevo i Gnjilišta uputili Prema parku prirode Hutovo blato. Poslije odmora i okrijepe, posjetili su Pravoslavni hram u obližnjim Prebilovcima, a nakon toga i 502 godine starim most na Bregavi. Završnica je bila vožnja kroz Čapljinu do rimske vile rustice „Mogorjelo”.

   „Cilj održavanja proljetne biciklijade je promocija zdravog načina života, Ćirine rute – nekadašnje uskotračne željezničke pruge i upoznavanje kulturnog naslijeđa općine Čapljina”, kazala je Katja Stojić tajnica Turističke organizacije „Čapljinka” dodajući da je – staza bila pretežno ravničarska, osim uspona u Prebilovcima, te da su je svi uključujući i one najmlađe, članove biciklističkog kluba iz Metkovića bez problema savladali.

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!