Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Proljetna ćirina biciklijada umjesto ‘ćirina’ brektanja u znaku pedala

Proljetna ćirina biciklijada umjesto ‘ćirina’ brektanja u znaku pedala

by | 26. ožujka 2019. 16:25 | Vijesti

   Turistička organizacija „Čapljinka” u povodu kalendarskog početka proljeća, organizirala je Proljetnu ćirinu biciklijadu. Odziv je bio mimo očekivanja pa je na trasi dugoj 25 kilometara sudjelovalo 35 biciklista iz Čapljine, Ljubuškog i Metkovića. Najmlađi biciklist iz Metkovića, imao je samo šest godina!

   Zanimljivo, biciklisti su krenuli s trga ispred općine Čapljina, gdje se nekada nalazilo kolodvorsko zdanje, na koje su kao uspomena ostala četiri platana, a zatim se kroz grad i naselje Struge stigli do stare željezničke postaje, nekadašnjeg raskrižja na uskotračnoj pruzi, Gabele. Tu su se upoznali s poviješću toga zdanja, a zatim preko mosta Tersana, kuda je nekada brektao i ćiro, te mosta preko rijeke Krupe, stigli do magistrale M – 17, pa se kroz Višiće, Čeljevo i Gnjilišta uputili Prema parku prirode Hutovo blato. Poslije odmora i okrijepe, posjetili su Pravoslavni hram u obližnjim Prebilovcima, a nakon toga i 502 godine starim most na Bregavi. Završnica je bila vožnja kroz Čapljinu do rimske vile rustice „Mogorjelo”.

   „Cilj održavanja proljetne biciklijade je promocija zdravog načina života, Ćirine rute – nekadašnje uskotračne željezničke pruge i upoznavanje kulturnog naslijeđa općine Čapljina”, kazala je Katja Stojić tajnica Turističke organizacije „Čapljinka” dodajući da je – staza bila pretežno ravničarska, osim uspona u Prebilovcima, te da su je svi uključujući i one najmlađe, članove biciklističkog kluba iz Metkovića bez problema savladali.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...