Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U subotu “Proljetna ćirina biciklijada”

U subotu “Proljetna ćirina biciklijada”

by | 19. ožujka 2019. 15:13 | Vijesti

   Turistička organizacija „Čapljinka” u povodu kalendarskog početka proljeća, organizira Proljetnu ćirinu biciklijadu. Biciklijada će se održati u subotu, 23. ožujka, doznali smo od Katje Stojić, tajnice Turističke organizacije „Čapljinka”. Tijekom rekreativne vožnje sudionici biciklijade posjetit će značajne kulturno-povjesne lokalitete – Vilu rusticu Mogorjelo”, staru željezničku stanicu u Gabeli, pa Stari grad u Gabeli, a zatim se preko željezničkih mostova na Tersani i Krupi magistralom M 17 uputiti prema Čeljevu, te kroz Gnjilišta do Parka prirode Hutovo blato, odnosno prema Karaotoku. Dalja maršuta kretanja je posjet Pravoslavnom hramu u Prebilovcima, a zatim razgledanje starog Mosta u Klepcima. Na povratku sudionici će ponovo kroz grad uputiti prema cilju Vili rustici Mogorjelo.

   Tura je duga oko 25 kilometara. Bicikliste će pratiti policijsko i kombi vozilo, a poželjno je da ponesu zaštitnu kacigu.

   Od Katje Stojić doznali smo da je kotizacija za sudjelovanje na „Proljetnoj ćirinoj biciklijadi”, 5 KM. Prijave se u prostorijama Turističke zajednice „Čapljinka”, primaju do četvrtka, 21. ožujka.

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...