Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Na čapljinskom području: Tuča i kiša brinu poljoprivrednike

Na čapljinskom području: Tuča i kiša brinu poljoprivrednike

by | 5. siječnja 2021. 12:28 | Vijesti

   Tuča koja je proteklih dana zahvatila šire područje čapljinske općine ozbiljno je zabrinula poljoprivrednike koji imaju vanjsku proizvodnju poljoprivrednih kultura – kupusnjača i različite zeleni. Govoreći o onome što bi trebalo poslije tuče Marinko Merdžan koji cvjetačom ima zasađenih pet hektara, kaže:

   „Nužno bi bilo sada nasade tretirati sredstvima na bazi bakra, kako bi rane od „krupe” zacijelile, čime bi se smanjila mogućnost zaraznih bolesti. Međutim, stalna kiša to ne dozvoljava pa smo prinuđeni na čekanje, boljeg vremena”, kaže Merdžan, te dodaje:

   „Bit će dobro, ako ne ne bude većih mrazeva, jer će se tada oštećenja širiti s čime se povećava opasnost od drugih bolesti”.

   Uglavnom, povrtlari nikako nisu zadovoljni vremenskom ugodom na početku Nove godine, jer otežava i branje dozrelih kupusnjača i druge zeleni.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...