Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Trener Damir Borovac – Kana koji trenerski kruh zarađuje u Metkoviću, ističe: U Hrvatskoj se igra brže, okomitije, ali svaka liga ima svoje prednosti i mane

Trener Damir Borovac – Kana koji trenerski kruh zarađuje u Metkoviću, ističe: U Hrvatskoj se igra brže, okomitije, ali svaka liga ima svoje prednosti i mane

by | 25. rujna 2020. 17:52 | Vijesti

Čapljinski nogometni stručnjak Damir Borovac – Kana ustalio se u promjenama, malo Hercegovina, pa Dubrovačko neretvanska županija, uz kratki izlet u Bosnu, kao trener Slavena iz Živinica.

Do sada je vodio Čapljinu u tri navrata, pa GOŠK s kojim je izborio plasman u premijer ligu 2011/2012. i Brotnjo, a s druge strane „vlaškog endeka“ kako još kažu stariji Neretljani, u dva navrata bio je trener Konavljanina iz Ćilipa kod Dubrovnika, a trenutno je u Neretvi iz Metkovića. Sličnom putanjom kretala mu se i igračka karijera. Slučajan susret kraj čapljinske sportske dvorane i kreće razgovor o nogometu s osvrtom na zadnje dvije godine trenerske karijere:
„Bilo je to jedno dobro iskustvo. Prva destinacija Čapljina tu sam u tri godine napravili dobar rezultat, pobjeđivali smo i prvake u Prvoj ligi Federacije, stvorili ekipu iz koje je izišlo dosta dobrih igrača. Poslije toga sam otišao u Slaven iz Živinica, gdje sam upao u sredinu koju nisam dobro poznavao. Financijska situacija u klubu je bila katastrofalna, igrači su od pet plaća dobili samo jednu. Imali smo dobru ekipu, ali je bilo teško raditi. Ostao sam samo dva mjeseca i prešao u Metković, u Neretvu. Za nastavak prvenstva smo složili jednu dobru ekipu, počeli dobro igrati tražeći opstanak, onda je došla korona slijedila je pauza od pet mjeseci, gdje nitko nije mogao igrati, prekinuto je prvenstvo. Četiri mjeseca igrači nisu mogli trenirati, oni koji su bili bolesni i pet mjeseci. Sad smo napravili jednu novu ekipu pripremili se za novo prvenstvo. Nismo bili svjesni u što ulazimo. Dobro smo odigrali u kupu protiv GOŠK-a u Dubrovniku, a izgubili nesretno na penale“, kaže trener Borovac, te dodaje:.
„Onda novi šok, jedna igrač je bio pozitivan na koronu, bili smo svi u autobusu, petnaest dana nitko nije trenirao, tako da nam je onaj krvavi rad za prvenstvo propao. Ući ćemo u prvenstvo poslije samo sedam dana treninga, sada će sve to biti neobjektivno“.
-Da se malo vratimo na igračke dane, nakon čapljinskih klubova igrali ste za Neretvu koja se plasirala u Prvu hrvatsku ligu, a nastupali ste i u najvišem rangu za Dubrovnik, što se dogodilo s nogometom u tom dijelu Hrvatske?
„S Neretvom sam stigao do drugog mjesta u drugoj hrvatskoj ligi, tada je Varteks bio sponzor Levis lige, tako da je Varteks upao u Prvu hrvatsku ligu. Ja sam otišao u Dubrovnik gdje smo druge godine kada sam ja došao, imali jaku ekipu, opstali smo u ligi, već treća godina je bila kritična. Te godine smo ispali iz lige. Nestalo je novca, klub je morao puno više trošiti, a nije bilo mlađih igrača koji bi mogli popunjavati obje te ekipe. Razlika onda i sada je ogromna, infrastruktura se možda i popravila, međutim igrački neke stvari su ostale na razini od prije dvadeset godina.
-Razlika između hrvatskih liga organizacije nogometa i Prve federalne lige ?
-Što se tiče Prve lige federacije tu se dosta dobro radi, samo je nogomet sporiji u odnosu na Hrvatsku. U Hrvatskoj se igra dosta okomitije, što prije do gola, tu je samo razlika. Dosta se pažnje posvećuje taktičkom dijelu pristupa utakmice, ali svaka liga ima svoje prednosti i mane, to je normalno.
Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...