Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Prvi “Noćnjak” u dvije države, manifestacija u Neumu

Prvi “Noćnjak” u dvije države, manifestacija u Neumu

by | 28. siječnja 2019. 14:48 | Vijesti

   Tradicionalna međunarodna manifestacija maslinara i uljara „Noćnjak 2019.” održat će se od 21. do 24. ožujka u hotelu „Grand” u Neumu, doznali smo iz Federalnog agromediteranskog zavoda u Mostaru. U sklopu manifestacije održat će se sajam maslinarstva i uljarstva, zatim znanstveno stručna predavanja, praktične radionice, degustacije i izložbe proizvoda, te organizirani studijski obilazak uz praktično maslinarstvo u masliniku.

   Treba istaknuti da se manifestacija „Noćnjak” po prvi puta održava na teritoriju dvije države – Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a rezultat je višegodišnje suradnje Zadružnog saveza Dalmacije i Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar, kao i iskazane želje samih maslinara i uljara.

   Ocjena proizvoda – maslinova ulja i drugih proizvoda od maslina, održat će se tijekom siječnja i veljače u Splitu, gdje će se početkom ožujka organizirati i Gospodarski forum o maslinarstvu i uljarstvu uz promociju i degustaciju proizvoda dostavljenih na ocjenjivanje.

   Dostava uzoraka maslinova ulja i proizvoda od masline za ocjenjivanje i natjecanje u okviru ovogodišnjeg Noćnjaka, započela je početkom prosinca prošle godine. Inače, sam pojam Noćnjak, uvriježen je u Dalmaciji za prvo ulje koje se preko noći iscijedi iz maslina, kada su se cijedile na tradicionalni način.

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!