Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Odjeci plavo bijela noć u motelu „Lav“ u Gabeli: GOŠK je primjer da entuzijazam može činiti čuda

Odjeci plavo bijela noć u motelu „Lav“ u Gabeli: GOŠK je primjer da entuzijazam može činiti čuda

by | 26. siječnja 2020. 16:36 | Vijesti

   Tradicionalna GOŠK-ova plavo-bijela noć domaćinu je donijela poruke podrške uz obvezno isticanje kako „entuzijazam može učiniti čuda“, buran pljesak Zdravku Mamiću jednom od sponzora miljenika Gabele, te prvu nagradu 1.000 KM, Berislavu Markoviću, jednom od članova uprave Zrinjskog. To bi bio kratak siže još jedne GOŠK-ove manifestacije na kojoj se okupilo oko 350 osoba, članova i prijatelja ovoga kluba kolokvijalno rečeno od Dubrovnika do Zagreba, sportskih djelatnika, predstavnika sudionika ovogodišnjeg turnira – Zrinjskog, Sutjeske iz Nikšića i naravno Neretve iz Metkovića, Gabeljana i Čapljinaca… Plavo bijela noć u Gabelu je dovela ne samo sadašnje nego i neke bivše trenere GOŠK-a, poput Feđe Dudića. Naravno kako i dolikuje ovakvim gala predstavama serviran je birani meni, a za zabavu brinuli su grupa „Galeb“ iz Mostara i Marko Vlaho.

   Manifestacija je započela kraćim prikazom životnog puta Andrije Ankovića zlatnog olimpijca iz Gabele čije ime nosi međunarodni nogometni turnir, koji je ove godine doživio 30-to izdanje, a potom je okupljene pozdravio Ilija Sušak počasni predsjednik GOŠK-a. Okupljenima su se zatim obratili – dr. Smiljan Vidić gradonačelnik Čapljine, suorganizator turnira, te Nevenko Herceg premijer Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i izaslanik Dragana Čovića, predsjednika Hrvatskog narodnog sabora. Inače, Vlada H-N županije je generalni pokrovitelj 30. Nogometnog Memorijala u Gabeli. Dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine u svom se obraćanju zahvalio „entuzijastima koji 30 godina uspješno organiziraju turnir“, te mjesnoj zajednici Gabela koja „sve to prati“.

   „Što entuzijazam može učiniti to je zadivljujuće“, kazao je uz ostalo Nevenko Herceg premijer Vlade H-N županije, te dodao da „malo koja sredina može nešto ovako napraviti, kao GOŠK i Gabela“. Valja reći da je GOŠK-oj plavo-bijeloj noći nazočilo više ministara Vlade H-N županije, Denis Lasić ministar prometa i veza u Vladi Federacije, zastupnici u županijskoj i federalnoj skupštini, čelnici okolnih općina. Dakle, GOŠK je poput magneta okupio sve slojeve društva od povrtlara iz Gabele, pa do premijera i ministara, kao i predstavnike različitih razina vlasti.

   Uz birani meni, pjesmu i ples, okupljene je zabavljala bogata nagradna igra s pedesetak nagrada od kojih je prvu u iznosu od 1.000 KM, dobio Berislav Markotić, član uprave Zrinjskog. Da je nagradni fond bio impozantan svjedoči i podatak da su druga i treća nagrada bili iznosi od po 500 KM, jedna je otišla u Dubrovnik, a druga u Gabela Polje itd.

{gallery}2020/plavobijelanoc{/gallery}

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!