Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Na startu nemoćni Trojanci rasipali ugled i bodove

Na startu nemoćni Trojanci rasipali ugled i bodove

by | 11. rujna 2020. 16:58 | Vijesti

   To se ni u najcrnjim snovima pristaša GOŠK-a nije očekivalo. Poslije petog kola Prve federalne nogometne lige, Gabeljani su na začelju tablice sa samo tri boda! Ni činjenica da im društvo prave rivali iz Čapljine, ne pruža ni minumum utjehe. To je za ljubitelje nogometa koji prate federalno prvenstvo u BiH, veliko iznenađenje, a ne samo navijače ovoga kluba, za kojeg su neki tvrdili da će se u ovoj sezoni prošetati prema Premijer ligi BiH. Kao cilj u ovoj sezoni, to je zacrtala i uprava GOŠK-a.

   U tom duhu dvadesetak dana prije ostalih prvoligaša 17. lipnja, Gabeljani su započeli pripreme. Umjesto nekolicine igrača koji su otišli, dovedeni su novi govoreno je bolji. Međutim, na četiri pet prinova nije se stalo, slijedili su novi dolasci. Zajednički su na kompletiranju ekipe radili trener Vule Trivunović i uprava. Cilj su u prvom redu bili mladi nedovoljno afirmirani igrači, kojima bi GOŠK bio odskočna daska u karijeri. Klub je računao da će na tom dvostruko profitirati – em će ostvariti uspjeh, em će uz to i zaraditi kada pođu u bogatije klubove.

   Za pripremno razdoblje odabrani su uglavnom jaki suparnici premijerligaši Velež 1:1, Željezničar 1:2, Zrinjski 1:2, Sarajevo također 1:2. Te utakmice, igra, pa i rezultati, pružile su lažnu nadu Trojancima, da s igračkim pogonom dobro stoje. Opomena im nije bio ni domaći poraz 2:3 od konjičkog Igmana, kao ni samo 2:2 protiv Jadrana iz Ploča. Dakle, GOŠK u pripremnom razdoblju nije dobio niti jednu utakmicu, što je olako shvaćeno. Tek kad su Trojanci stradali u Bihaću, 0:1, gdje se skoro ne sjećaju poraza, u prvom kolu, počele su se rađati sumnje u mogućnosti ekipe.

   Trener Vule Trivunović odstupio je poslije poraza u od Zvijezde u Gračanici, 0:1, odnosno tri osvojena boda u prva tri kola. Da je kriza puno dublja potvrdio je domaći poraz od Radnika, 1:2, najmlađe ekipe u ligi. Tu utakmicu je s tribina pratio i novi trener Igor Pamić, međutim ni to anemičnim Trojancima nije bilo od pomoći. U međuvremenu stigla su i tri igračka pojačanja Vladimir Oršulić iz Širokog Brijega, Vedin Kulović i Budimir Šarčević iz Tuzla Cytia. Da nevolja bude veća Oršulić je stigao ozlijeđen pa nije bio spreman za igru. Slijedio je novi gostujući poraz opet 0:1, od Bratstva u Gračanici i začelje ljestvice!

   Dakle, u protekla tri mjeseca GOŠK je potrošio za federalnu ligu veliki novac, potrošio je mladog trenera, igrači su izgubili samopožrtvovanje, uprava strpljenje, jednostavno sve je krenulo nizbrdo. Kako zaustaviti gubitnički hod, pitanje je koje lebdi iznad Podavale, nakon pravog odrona? Kako vratiti povjerenje sponzora, pristalica i simpatizera, sportske javnosti…, previše je pitanja na koja za sada, nema odgovora. Odgovor ne može dati ni Igor Pamić?

   Ni najbolje involvirani u stanje u klubu nemaju objašnjenje, vjerovali su kažu treneru, trener je vjerovao njima i tu se krug zatvara. Valja reći da uigravanje protiv uglavnom, jakih momčadi, nije bilo sretno rješenje. Sličnu grešku GOŠK je već napravio u ljeto 2018. godine, kada je igrao i pobjeđivao slabije, a onda u prvenstvu zaribao. Istina i tada je start bio bolji od sadašnjeg. Dalje, očito se debelo pogriješilo pri dovođenju igrača, ekipa je bez pravih skakača u obrani i napadu, bez igrača za brzu tranziciju lopte, pa protivnici lako čitaju akcije. Djelom i zbog toga Gabeljani nisu u mogućnosti ostvariti pritisak i slično. Uglavnom, puno je posla, a naredna utakmica protiv Igmana pokazat će hoće li se GOŠK boriti za goli prvoligaški život ili ima snage i za nešto više.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!