Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Na nogometno-humanitarnom spektakl u Ljubuškom: Suci Hercegovačko-neretvanska županija ispustili pobjedu, slavile Sarajlije i humanost

Na nogometno-humanitarnom spektakl u Ljubuškom: Suci Hercegovačko-neretvanska županija ispustili pobjedu, slavile Sarajlije i humanost

by | 13. prosinca 2021. 11:55 | Vijesti

   To još nije viđeno u Bosni i Hercegovini, kada su u pitanju organizacije sudaca kontrolora i delegata! Ilustracije radi uz dvadesetak uzvanika, novinara i zabavljača u hotelu „Bigeste“ u Ljubuškom na donatorskoj večeri služena su 292 objeda, doznasmo od organizatora. Predstavnici svih osamnaest sudačkih udruženja u Bosni i Hercegovini okupili su se u Ljubuškom na već tradicionalnom turniru „Suci humanitarci“! Goran Paradžić predsjednik Udruge nogometnih sudaca, instruktora i kontrolora suđenja Županije Zapadno-hercegovačke, ponosan i zadovoljan je ustvrdio:

   „Iskreno kada smo počeli s aktivnostima oko organizacije turnira i donatorske večeri, nisam pomišljao na ovakav odaziv. Očekivao sam da će se većina odazvati, ali da će biti stopostotni odaziv, nisam očekivao. Kao predsjednik naše Udruge ponosan sam na tu činjenicu i zahvalan svima koji su na bilo koji način pomogli, od Tonija Kraljevića, ministra i Ministarstva financija Županije Zapadno-hercegovačke, gradonačelnika Ljubuškog Vedrana Markotića, pa do rukometašica Izviđača koje su na donatorskoj večeri prodavale tikete tombole“.

   Tijekom dana od jutra do mraka, igran je nogometni turnir na kojem je nastupilo svih 18 sudačkih udruga, s tim da su se Prijedor i Gradiška udružili pa je nastupilo 17 ekipa. Momčadi su bile podijeljene u četiri skupine. Prva faza turnira, po skupinama, igrala se u dvije dvorane Gradskoj u Ljubuškom, te „Ivanić“ na Mostarskim Vratima pokraj Ljubuškog. Po završetku natjecanja po skupinama, osam ekipa koje su se plasirale u polufinale, po dvije prvoplasirane iz svake od skupina, nastavilo je natjecanje po kup sustavu u Gradskoj dvorani.

   Pobjednički pokal osvojilo je Udružene sudaca Sarajevske županije koje je u finalu poslije raspucavanja šesteraca, savladalo Udrugu sudaca Hercegovačko-Neretvanske županije. U regularnom dijelu bilo je neriješeno 3:3, a nakon šesteraca slavile su Sarajlije ukupnim rezultatom 7:6. Treće i četvrto mjesto podijelile su ekipe udruženja sudaca Istočno Sarajevo i Tuzlanske županije. Za najboljeg igrača turnira „Suci Humanitarci“, proglašen je Amir Kadić iz pobjedničke ekipe, Sarajevske županije, Marko Zelenika iz sudačke organizacije Hercegovačko-neretvanske županije bio je najbolji strijelac s devet pogodaka, dok je za najboljeg vratara proglašen Aldin Zahirović iz Tuzlanske županije.

   Goran Skoko nogometni delegat koji je vodio završno natjecanje u Gradskoj dvorani, kazao je kako su suci prezentirali dopadljiv nogomet. Igralo se fer i korektno, a vrhunac cjelodnevnog praznika malog nogometa bilo je neizvjesno finale. Na koncu su se radovali za nijansu umješniji suci, delegati i kontrolori suđenja iz Sarajevske županije.

   Veliku priliku na malonogometnom turniru ispustili su suci Hercegovačko-neretvanske županije, vodili su s 3:0, desetak minuta prije kraja, a onda počeli slaviti. Do tada inferiornije Sarajlije zaredale su s napadima, poravnale, a onda na penale i to u raspucavanju ostvarile pobjedu.

   „Ne mogu objasniti pad u našoj igri”, istakao je Višićanin Toni Blažević, predsjednik Udruge sudaca, delegata i kontrolora suđenja H-N županije, te dodaje, „ali i to je nogomet, da takvih obrata nema ne bi bio zanimljiv”.

   Malonogometni turnir bio je odličan uvod u donatorsku večer koja je održana u hotelu „Bigeste“. Uz tekst potpisani dolazeći na sudačku svečanost pomislio je da se u velikoj dvorani održava neka svadba, pa je produžio u malu dvoranu. Tek na intervenciju osoblja hotela, shvatio je grešku. Umjesto svadbe okupili su se suci i drugi uz njihove organizacije vezani članovi nogometnog ceha. Pored ostalih na donatorskoj večeri bili su Irfan Durić, dopredsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Dragan Soldo predsjednik Nogometnog saveza Federacije BiH, Vedran Markotić, gradonačelnik Ljubuškog, Toni Kraljević, ministar financija Županije Z-H, Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije…

   Vrhunac večeri bila je bogata nagradna igra od pedesetak različitih nagrada, u kojoj je glavni zgoditak bila novčana nagrada od 1.000 KM, koju je osigurala auto kuća „Kramar“ iz Ljubuškog. Posrećilo se Hrvoju Turudiću iz Čitluka, članu Komiteta za suce i suđenje. Koji je na licu mjesta polovicu sume 500 KM, predao Zori Skoko, predsjednici Udruge roditelja djece s posebnim potrebama „Duga“ Ljubuški. Uz Udrugu „Duga“ dio sredstva sa slobodno se može reći humanitarne manifestacije bosanskohercegovačkih sudaca bit će izdvojen za liječenje teško bolesnog dječaka Andrija iz Mostara, te za krug Sv. Ante na Humcu.

   U cjelini bila je to iznimno zanimljiva večer uz Dinu Memića i Zvijezde Granda. Moramo primijetiti da je Tigran Delić, kolega s Radio Ljubuškog, tijekom izvlačenja tombola imao „problema“ zbog činjenice da su pojedinci po nagrade izlazili po par puta (bilo ih je koji su kupili i po 40 ulaznica), zbog čega su pojedinci dovikivali „ovo je štela“, pa je u završnici izvlačenje povjerio najbučnijem među kritičarima.

   Na koncu što reći, suci svaka čast na zajedništvu i humanosti.

Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2021/12/suci{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...