Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Otvorene prijave za 18. “Pustolovnu utrku Čapljina 2023”

Otvorene prijave za 18. “Pustolovnu utrku Čapljina 2023”

by | 12. lipnja 2023. 15:10 | Vijesti

U organizaciji TO Čapljinka 1. srpnja (subota) održat će se tradicionalna manifestacija „18.Pustolovna utrka Čapljina 2023.“. Hercegovački triatlon će se sastojati od vožnje kanuima u dužini od cca 7,1 km (kupalište „Matica“ na rijeci Trebižat – Struge, kupalište „Jaz“), trčanja u dužini od cca 1,1 km (Struge, kupalište „Jaz“ – Mogorjelo „Villa Rustica“) i vožnje biciklima kroz grad prema Počitelju cca 6,8 km (Mogorjelo „Villa Rustica“ – Počitelj, Restoran „Staklo“).

U utrci se natjecatelji natječu u paru. Kotizacija za sudjelovanje je 20 KM po osobi, a nagradni fond u iznosu od 1.200 KM se dijeli na tri prvoplasirane ekipe. Natjecatelji će se okupiti ispred Ville Rustice u Mogorjelu, gdje će pripremiti svoju opremu i bicikla. Utrka počinje u 18:00h, a očekivani završetak je oko 19:30h.

Svrha ovoga natjecanja je povezivanje prirodnih ljepota i kulturno-povijesnih znamenitosti, koji su u funkciji prezentacije potencijala Čapljine. Ciljevi manifestacije su promidžba i oživljavanje prirodnih, turističkih ljepota našega kraja i športskog natjecateljskog duha, poticanje aktivnosti na otvorenom kao sredstva za poticanje održivog razvoja, promicanje zdravlja i tolerancije, međusobnog razumijevanja i poštivanja.

Natjecatelji se mogu prijaviti u uredu TO Čapljinka najkasnije do 29. lipnja ili putem interneta, preko XGB3 TIMING platforme na linku 18. Pustolovna utrka Čapljina 2023. 

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...