Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Tesla smanjuje cijene električnih vozila širom svijeta

Tesla smanjuje cijene električnih vozila širom svijeta

by | 22. travnja 2024. 10:35 | Aktualno, Vijesti

Tesla je snizila cijene na brojnim svojim glavnim tržištima, uključujući Kinu i Njemačku, nakon smanjenja cijena u Sjedinjenim Američkim Državama, dok se bori s padom prodaje i sve intenzivnijom konkurencijom, posebno protiv kineskih proizvođača električnih vozila.

Smanjenje cijena dolazi nakon što je kompanija Tesla, na čelu sa svojim glavnim direktorom milijarderom Elonom Muskom, ovog mjeseca izvijestila da su njene globalne isporuke vozila u prvom tromjesečju pale prvi put u gotovo četiri godine.

– Cijene Tesle moraju se često mijenjati kako bi uskladile proizvodnju s potražnjom – objavio je Musk na platformi X u nedjelju, javlja Reuters.

Tesla, lider na tržištu električnih vozila, pokrenuo je cjenovni rat na tržištu električnih vozila prije više od godinu dana agresivnim rezanjem cijena nauštrb profitnih marži.

Tesla je snizila početnu cijenu obnovljenog Modela 3 u Kini za 14.000 juana (1.930 dolara) na 231.900 juana (32.000 dolara), objavljeno je u nedjelju na njenoj službenoj web stranici.

U Njemačkoj je cijena Modela 3 sa stražnjim pogonom smanjena na 40.990 eura sa 42.990 eura, koliko je iznosila od veljače.

Također je došlo do smanjenja cijena u mnogim drugim zemljama u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi, rekao je glasnogovornik Tesle.

Cijene modela Y, Model X i Model S u SAD-u u petak su snižene za 2.000 dolara. Tesla je u subotu snizila cijenu svog softvera za potpuno samostalno upravljanje na 8.000 dolara sa 12.000 dolara u Sjedinjenim Državama.

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...