Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Tekwondo klub Čapljina godinu je zaključio polaganjem za učeničke pojaseve

Tekwondo klub Čapljina godinu je zaključio polaganjem za učeničke pojaseve

by | 21. prosinca 2017. 15:54 | Vijesti

Krajnje ozbiljni i koncentrirani bili su mladi članovi Tekwondo kluba Čapljina na završnom godišnjem “ispitu” polaganju za učeničke pojaseve. Istina kad bi započela vježba bilo je i po koje “iskakanje” međutim s obzirom na uzrast, ukupni dojam vrlo je povoljan. Nije to bilo ni lako, jer uz budne oči trenera, pratili su ih i brižni pogledi roditelja. Na koncu od 23 članova kluba koji su pristupili ispitu, njih 19 bilo je uspješno.

“Kroz ovu aktivnost nastojimo mlade članove educirati na savladavanju vještina. Polaznici brže uče borbenu tehniku, a kroz ove pojaseve mi ih potičemo da savladaju samoobranu. Lijepo je ići na natjecanja, osvajati medalje i priznanja, ali da bi ovladali tehnikama, treba znati i vještinu kako bi se mladi borci spremni pojavljivali na natjecanjima”, objašnjava Željko Vego, trener i predsjednik TK Čapljina, a zatim dodaje:
“Mali je to uzrast, ovi najmlađi koji polažu, imaju samo šest do sedam godina. Imali smo i jednu petogodišnju curicu, ali je to ipak premali uzrast, s kojim bi trebalo posebno raditi, ali mi za to nemao uvjeta. Vrijedni su, ali za raditi s njima treba se baš naoružati strpljenjem, ići postupno da bi se ostvarili rezultati.
Na upit – kako djecu uče zapovijedima na korejskom, trener Vego kaže:
“Iz početka gledaju starije, vremenom to postaje i stvar navike, a snađu se oni i na druge načine, “pokupe” preko interneeta i mobitela.”
Valja reći da je interes mladih Čapljinaca za bavljenje tekwondoom ne opada. U klubu koji je osnovan prije pet godine, vježba četrdesetak članova.
“Jedni odlaze, drugi dolaze, dođe i do zasićenja, ali zadovoljni smo. Kroz godinu sudjelujemo na 12 natjecanja, što je možda i previše, kažem – možda i previše, jer mladi vole nastupati, vole putovati, vole se natjecati, osvajati medalje… Mogli bi odabrati nekoliko jačih turnira pa se za njih koncentrirati, možda bi tako dobili na kvalitetu, a izgubili na kvantitetu. Mi smo orijentirani na češće nastupe, a za sada smo zadovoljni kako ide.
Kao i ostali sportski kolektivi iz čapljinske općine, i uglavnom vrlo mladi članovi ovoga kluba, uzeli su odmor do 8. siječnja, kada slijedi okupljanje za novu sezonu.

{gallery}2017/galerija/tekvando_polaganje2017/{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...