Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Tekwondo klub Čapljina: Uz zadovoljstvo postignutim, u planu dovođenje demonstratora iz Koreje

Tekwondo klub Čapljina: Uz zadovoljstvo postignutim, u planu dovođenje demonstratora iz Koreje

by | 30. srpnja 2018. 15:58 | Vijesti

   Tek prije desetak dana Tekwond klub Čapljina završio je svoju najdužu polusezonu. Ovaj mladi sportski kolektiv s radom je debelo ušao u ljeto, što ranijih godina nije bio slučaj. Razlog su treninzi, natjecanja, pa polaganja. Sumirajući učinjeno u proteklom razdoblju trener Željko Vego, kaže:

    „Naši mlađi članovi od kojih se logično, manje i zahtjeva i dalje bi trenurali, išli na natjecanja, ali morali smo napraviti pauzu. Bez obzira što klimatski gledano ljeto nije vruće, raditi u dvorani u „dobocima“ i pojasevima, nije baš ugodno. Zadnje naša aktivnost bilo je polaganje za više učeničke pojaseve. Polaganju je pristupilo jedanaest članova s uspjehom je položilo njih osam, troje nije zadovoljilo. Ma nije, da nije zadovoljilo, ali viši pojas više se zahtjeva i traži. Međutim, tijekom godine manje se trenirala vještina, više se gledalo na sport, na natjecanja. E, onda mjesec dana prije polaganja se težište baci na pripreme za polaganje, ali za neke je to premalo vremena“, pojašnjava trener Vego, te dodaje:

    „Prije polaganja za više učeničke pojaseve, bilo je polaganje za niže učeničke pojaseve. Pristupilo je 21 član i svi su položili. Juniori su položili za crne pojaseve, ponosan na njih petoricu. Polaganje je bilo pred Zeidom Dukmanićem majstorom sedmi dan, u Sarajevu. Prezadovoljan sam, u svim segmentima su zadovoljili, od samoobrane, lomljenja dasaka, forme, tehnike… Oduševili su me, dali su nam elan za dalji rad“, naglašava trener Vego, pa sumirajući sezonu nastavlja:

    „Ja sam prezadovoljan, odazivom, brojem članova, radom, pa i uvjetima. Kad vidim klubove koji imaju po dva, tri desetljeća tradicije, svoje prostorije, praktično sve svoje, a mi se nosimo s njima. Naši članovi se s njima manje-više uspješno nose. Naših pet, šest godina rada, daje rezultata.“

    Odmor neće drugo trajati, prema planu nepunih mjesec dana.

    „Planirali smo odmor do 17. kolovoza, onda ćemo okupiti malo starije članove, koji će ranije startati sa natjecanjima. S njima ćemo pokušati odraditi mini pripreme, ako nam dozvoli vrijeme, ako ne bude previše vruće. Planiramo s tekwondo klubovima Grude i Šujica organizirati izlete, malo na kanu safari, malo planinarenje, svojevrsne mini pripreme kroz nekoliko dana zajedničkih mini priprema. Nastojat ćemo to izrealizirati“, konstatira Željko Vego.

    Ukoliko nađu sponzora u TKV Čapljina, planiraju angažirati studenta Koreanca koji bi mjesec, dva mjeseca proveo u klubu demonstrirajući vještine tekwondoa. Taj ambiciozni projekt bi se realizirao kroz razmjenu studenata, opet u suradnji s klubovima iz Gruda i Šuice.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...