Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Gabeli Orašje posolilo jesenske rane, a nakon ljetošnjeg remonta momčadi slika s terena zahtjeva i rekonstrukciju

U Gabeli Orašje posolilo jesenske rane, a nakon ljetošnjeg remonta momčadi slika s terena zahtjeva i rekonstrukciju

by | 22. studenoga 2019. 12:21 | Vijesti

   Taman nakon što su se u GOŠK-u poslije gostujuće pobjede u Kaknju 4:3, ponadali da su oko Podavale rastjerali „zle sile“ uslijedio je hladan tuš, neodlučenih 3:3 protiv Orašja.

Treća je to utakmica u kojoj klubovi iz tzv. Donjeg doma, iz Gabele nose bod. Prije na koncu jeseni 13-og Orašja, pošlo je to za nogom 12-om Bratstvu, te 9-oj Zvijezdi. Dakle, nisu to bili nikakvi derbiji, pa da suparnik angažiranom igrom uzme bod, nego susreti u kojima se GOŠK-u jedanput zbog lošijeg dana, moglo omaknuti, ali tri puta nikako. Naravno, ne samo zbog borbe za naslov koja je sa sadašnje točke gledano „izgubljen slučaj“, nego i zbog rejtinga prema Transfermarketu najskuplje ekipe u Prvoj ligi.

   Utakmica protiv Orašja bila je različita od prethodnih, kada je stizana prednost, zato što je GOŠK ovoga puta imao prednost dva puta po dva pogotka, a nije uspio osvojiti bodove. Već u devetoj minuti Gabeljani su imali 2:0, a u 66. 3:1!? Međutim, sve to nije bilo dovoljno za pobjedu, koja je ponovo izmakla. Nakon teških devedeset i koju minutu zbog nadoknade vremena, Vukašin – Vule Trivunović novi trener Gabeljana je kazao:

   „Kad ovako doživite ovo što doživite, onda se dobro zapitate s kim radite. Jednostavno kad imate 2:0 poslije osmog, devetog minuta i onda se branite da ne izgubite utakmicu, a igrate kući, ne znam. Sve čestitke ekipi Orašja, mislim da su pokazali apsolutno veći karakter od moje ekipe, mnogo više su željeli igrati i zasluženo su došli do boda. Što se tiče nas, nije normalno da primamo ovoliko golova, jednostavno ne možete svaku utakmicu dati četiri ili pet golova da bi pobijedili. Imali smo protiv Orašja još dvije tri stopostotne prilike da ranije riješimo utakmicu, ali eto, vjerojatno nam se vraća sve ovo zato što nismo zaslužili. To je jedna stvar, a druga stvar – definitivno treba nam širine, imate deset ili jedanaest igrača onda ne možete napraviti ni neku zamjenu, ne možete neke igrače skloniti ukoliko to želite, jer ne zaslužuju da budu na terenu, ali eto stanka je pred nama pa ćemo vidjeti s kojim snagama i kako na proljeće“.

   Uz dva prosuta boda valja reći da se trener Trivunović svojski umorio bodreći ili vičući zavisno od situacije na terenu, ali ni to Gabeljanima nije pomoglo. Jednostavno, Vidović i Hrštić su šarali kroz domaću obranu, vezni red Orašja ekipe u kojoj je igralo sedam igrača do 21 godine, dominirao je veći dio utakmice i na kraju uz povremene bljeskove domaćeg tima, ništa se više nije moglo učiniti.

   „Ja sam trebao biti sa strane i davati kratke upute, ovako sam se pretvorio u komentatora jednostavno igrači su bili tihi. Ekipa nema karakter, nema vođu koji bi mogao dići ostatak momčadi, onda se uvuče panika u redove u svakog pojedinca, primamo jeftine pogotke. Protiv Rudara u Kaknju smo primili tri gola iz prekida, protiv Orašja smo primili dva, ponovo nam je bio slobodan udarac, ponovno nam je bio penal, jednostavno to su stvari gdje fali koncentracije da ne bi do tih stvari dolazilo. Kada to dođe onda vratite protivnika u život i date mu priliku da igra“, kazao je trener Trivunović, pa samokritički dodao:

   „Koliko su igrači krivi, toliko i ja preuzimam dio krivice. Namjerno neću da preuzmem svu krivicu, jer smatram da su i oni svojim učešćem na terenu djelomično krivi za ovo s druge stvari sam ja kriv, ali definitivno se neke stvari moraju mijenjati“.

   To je definitivno, svima na utakmici protiv Orašja bilo jasno, jer Trojancima zaista ne ide kako se očekivalo, nema tečnosti, nema uvjerljivosti, nema momčadske igre, igra se uglavnom svodi na pojedinačne bljeskove, a to više ne ide ni u trećoj ligi. Za klub je možda i dobro što se sve završilo kako se završilo, jer se pokazalo da nakon ljetošnjeg velikog remonta, otišlo dvadesetak igrača, a isto toliko došlo, treba i temeljita rekonstrukcija. Uz federalno prvenstvo pred GOŠK-om je četvrtfinale kupa, koji bi uz povoljan ždrijeb, mogao poslužiti za spas sezone, te stvaranje momčadi za iduće razdoblje.

D. Musa

{gallery}2019/191122gosk{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...