Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Darivanje krvi: Trebižećani ne posustaju, prikupljeno 12 doza dragocjene tekućine

Darivanje krvi: Trebižećani ne posustaju, prikupljeno 12 doza dragocjene tekućine

by | 16. srpnja 2019. 16:23 | Vijesti

   Svoj obol ublažavanju sve manjih zaliha krvi u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, dali su mještani Trebižata. U organizaciji mjesne zajednice, Hrvatskog kulturno umjetničkog društva „Seljačka sloga” i Crvenog križa Čapljine, u prostorijama područne škole održana je već tradicionalna akcija darivanja krvi. Ovoga puta prikupljeno je 12 doza tekućine koja život znači. Na oko nije puno, međutim kada bi se slično ponašale druge mjesne zajednice koje gravitiraju SKBC Mostar, problema sa zalihama ne bi bilo.

   Akciji je pristupilo šaroliko društvo od medijskih djelatnika, uposlenika Radiopostaje Čapljina, akademskih slikara, prosvjetnih radnika, pa do sportaša i domaćica. Nekoliko mještana vraćeno je zbog manjih zdravstvenih tegoba, uzimanja lijekova ili nedovoljno vremena od prethodne akcije. U svakom slučaju dr Ana Kvesić, koja je bila na čelu tima koji je proveo akciju, je istaknula:

   „Svaka doza krvi u ovom trenutku dobro nam je došla. Prezadovoljni smo ponašanjem mještana Trebižata i iskazanoj želji za pomoć potrebitima. Apelirala bi na sve koji mogu u ovom razdoblju zbog povećanih potreba, a manje mogućnosti prikupljanja, odmori i slično, da se odazovu na naše akcije”.

   Iz Crvenog križa ističu da je akcija u Trebižatu bila šesta u ovoj godini na području Čapljine, održane su četiri redovite akcije plus dvije u čapljinskoj vojarni. U tih šest akcija prikupljeno je 169 doza kravi, a akcijama je pristupilo 189 darivatelja.

   U akciji u Trebižatu krv su dali – Josip Primorac, Antonio Sušac, Nikica Raguž, Ozrenko Matić, Miro Brajković, Milenko Ivanković, Trpimir Grgić, Andrej Bule, Jure Šego, Marica Nikše, Antonio Matić i Niko Vrankić.

 Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2019/190716trebizatk{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...