Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Sveti Nikola posjetio mališane Dječjeg vrtića Čapljina

Sveti Nikola posjetio mališane Dječjeg vrtića Čapljina

by | 6. prosinca 2017. 13:08 | Vijesti

Katolici širom svijeta 6. prosinca u rano doba došašća obilježavaju blagdan Svetog Nikole, sveca koji je zaštitnik pomoraca, ribara, pekara, zatvorenika, putnika, trgovaca, djece i studenata. 
 
Danas je sv. Nikola najpoznatiji po tome što obraduje djecu raznim poklonima koji mu oni prethodno napišu u svom pismu. Dan svetog Nikole primarno se obilježava kao dan darivanja. U noći s 5. na 6. prosinca ostavljaju se cipele ili čarape pred prozorom kako bi ih sveti Nikola ispunio darovima. Ujutro djeca nalaze male darove, poslastice, voće ili orašaste plodove te bombone i kekse. Darove koje sveti Nikola donosi treba dijeliti s drugima. 
 
 
Tradicionalno, u Dječjem vrtiću Čapljina sv. Nikola obraduje najmlađe a djeca ga dočekaju s velikom radosti, uzbuđenjem i pjesmom. Poslušajte u tonskom prilogu što smo zabilježili u Dječjem vrtiću Čapljina: 
 
 
{mp3}VRTIC{/mp3}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...