Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

AUDIO: Sveti Nikola poklonima i predstavom razveselio mališane Dječjeg vrtića Čapljina

AUDIO: Sveti Nikola poklonima i predstavom razveselio mališane Dječjeg vrtića Čapljina

by | 6. prosinca 2023. 12:12 | Aktualno, Vijesti

Mjesec prosinac je mjesec darivanja,  ljubavi i topline, možemo kazati najljepše razdoblje u godini. Šestog prosinca obilježava se blagdan svetog Nikole. Zaštitnik je putnika, djece, pomoraca, djevojaka, siromaha i studenata.

Prema tradiciji u našim krajevima, blagdan svetog Nikole primarno se obilježava kao dan darivanja. U noći s 5. na 6. prosinca ostavljaju se cipele ili čarape pred prozorom kako bi ih sveti Nikola ispunio darovima. Sveti Nikola ispunjava čizme darovima, a Krampus, koji dolazi uz sveca ostavlja zlatne grančice za nestašnu djecu. Svako dijete dobiva grančicu kao upozorenje, ali dobiva i poklone.

Tako je sv. Nikola posjetio i mališane Dječjeg vrtića Čapljina i darovao ih poklonima, a učenici Srednje škole Čapljina i članovi dramske sekcije pod vodstvom profesorica Maje Kature i Marinele Vučić održali su blagdansku predstavu u pratnji zbora Srednje škola Čapljina pod vodstvom profesorice Marine Sulić.

 

 

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...