Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Svečano proslavljen Dan Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini

Svečano proslavljen Dan Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini

by | 27. rujna 2017. 13:51 | Vijesti

U Osnovnoj školi Vladimira Pavlovića u Čapljini djelatnici i učenici su svečano proslavili Dan škole. Ove godine se slavio i jedan jubilej, naime proslavljalo se 20 godina otkako Osnovna škola nosi ime velikog čapljinskog književnika Vladimira Pavlovića. 

Obilježavanje Dana škole započelo je športskim natjecanjima, a nastavljeno polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na grobu književnika Vladimira Pavlovića u Trebižatu. Na početku molitvenog programa fra Mile Vlašić je kazao: “Duše su pravednika u ruci Božjoj. Naš Vlado je bio pravednik, čovjek kojem je bilo stalo do pravde i istine. Zato mu danas, na ovaj dan svi odajemo poštovanje i počast.”

Govoreći o književniku Vladimiru Pavloviću, profesorica Hrvatskog jezika i književnosti Milica Pehar je između ostalog citirala velikog pjesnika Stjepana Šešelja:” Pjesništvo Vladimira Pavlovića odlikuje se izvornim pjesničkim glasom iznimne snage i samosvjesnosti. Izvor je neiscrpnih promišljanja, proživljavanja, opomena kao poruka generacijama koje jesu i onima koje tek dolaze. On nadvisuje Neretvu, on je jedan od vrhunaca koje krije se u našim dušama visoko gore…”

Prigodan program u znak sjećanja na velikog književnika priredili su učenici Područne škole Trebižat a recitacijom “Voda” predstavila se učenica IV. razreda Paulina Rebac. 

Nakon prigodnog programa u znak sjećanja na velikog književnika služena je misa zadušnica u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini, a nakon toga program se nastavio u u dvorištu Osnovne škole koja nosi ime po čapljinskom književniku. 

Prigodan program je započeo himnom koju je izveo zbor Osnovne glazbene škole a nastavio se brojnim recitacijama, pjesmom i plesom učenika. Okupljenima se prigodnim riječima obratila Blaženka Obradović, ravnateljica Osnovne škole Vladimira Pavlovića koja je kazala: “Odgoj i obrazovanje je moćan alat koji može promijeniti svijet ukoliko ste spremni odgajati samosvjesnog mladog čovjeka koji će biti human prema sebi i drugima. Obrazovanje nije ograničeno samo na školu, neumoljivo se nastavlja do kraja života. Kada učitelj sjedini ljubav prema poslu i učenicima onda je on savršen učitelj. Djecu odgajamo i onda kada mislimo da ne odgajamo jer djeca slijede naše postupke.” 

Na svečanoj priredbi uručena su i prigodna priznanja najuspješnijim učenicima koji su postigli zavidne rezultate. Tako su simbolične nagrade dobili Ana Previšić i Dora Falak za osvojeno treće mjesto na županijskom natjecanju iz matematike i Karlo Jelčić za osvojeno prvo mjesto na županisjkom natjecanju iz engleskog jezika. 

Prigodni darovi uručeni su i djelatnicima Osnovne škole Vladimira Pavlovića koji su otišli u mirovinu a to su: Gordana Jelčić, Suzana Grgić i Nikola Beno, a povodom 25 godina rada svoje jubilarne nagrade dobili su: Nevenka Sulić, Ziba Repar, Željka Prskalo, Tanja Zurovac i Zoran Bukmir. 

Nakon uručenih nagrada i priznanja program se nastavio pjesmom i plesom, a prigodna priredba proslave Dana škole završila je nastupom čapljinskih mažoretkinja. 

 

{gallery}2017/galerija/Dan_škole_Vladimira_Pavlovića{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...