Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Svečano otkrivene gradske ploče u Čapljini

Svečano otkrivene gradske ploče u Čapljini

by | 31. svibnja 2019. 16:44 | Vijesti

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić i dopredsjedavajući Gradskog vijeća Pero Knežević u petak su na simboličan način otkrili gradske ploče na ulazu u zgradu Gradske uprave Grada Čapljine.

Gradonačelnik Vidić kazao je kako je današnji događaj od velikog značaja za sve stanovnike Čapljine.

“Čast mi je i zadovoljstvo zajedno s vama biti dijelom jednog ovako velikog i značajnog dana za sve nas, našu djecu i mladost, našu budućnost. Datum 16. svibnja upisuje se u povijest naših krajeva jer je Čapljina tada proglašena gradom, datum koji će se obilježavati kao simbol našega rada i truda – istaknuo je Vidić.

Inače, u ožujku 2017. godine usvojena je inicijativa, u to vrijeme načelnika općine i donesena je Odluka o pokretanju postupka proglašenja općine Čapljina gradom, nakon čega Vlada Federacije BiH u svibnju 2017. godine prihvaća ovu inicijativu.

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH 28. veljače 2018. godine podržao je prijedlog Zakona o gradu Čapljina, proslijedio ga Domu naroda Parlamenta Federacije BiH koji je 1. travnja 2019. godine prihvatio prijedlog ovog Zakona koji je na snagu stupio 16. svibnja 2019. godine.

Čapljina je Grad koji je planski stasao, koji ima urbanističku gradnju, brojne zelene površine i moderno uređene parkove, drvorede i cvijetnjake, dječja igrališta, a tu je i čapljinska šetnica koja uz ostale Čapljinu čine prepoznatljivom i poželjnom za život i u široj regiji, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Čapljine.

U tonskom prilogu poslušajte što je na ovu temu kazao gradonačelnik Vidić. {mp3}ploca{/mp3}

{gallery}/2019/ploca{/gallery}

 

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!