Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Dvosatna blokada željezničkog kolodvora u Čapljini

Dvosatna blokada željezničkog kolodvora u Čapljini

by | 28. veljače 2018. 17:03 | Vijesti

    Sukladno najavama pripadnici čapljinske podružnice udruge Zaboravljeni branitelji u srijedu, 28. veljače, oko deset sati blokirali su željeznički kolodvor u Čapljini. Tim povodom u izjavi za Radiopostaju Čapljina, Nikica – Mili Jurković, predsjednik čapljinske podružnice Zaboravljenih branitelja je kazao, da su ispoštovali raniji dogovor unutar udruge.

    “Sukladno ranijem dogovoru blokirali smo željeznički kolodovor, u stvari sišli smo na tračnice. Bilo nas je 25 do 30, članova udruge”, kazao je predsjednik Jurković.

    Prosvjed na čapljinskom željezničkom kolodvoru potrajao je nepuna dva sata, nakon čega su se prosvjednici razišli.

    “Nije bilo nikakvih problema, bile su i patrole policije, a mi smo se poslije sat i pol, dva razišli”, kazao je Mehmed Mahmutović, koji je bio pripadnik HVO u Bosanskoj Posavini.

    Podsjećamo, predstavnici zaboravljenih branitelja kao razlog za prosvjed 28-og veljače, na nedavnoj godišnjoj skupštini čapljinske podružnice, naveli su neispunjenje njihovog zahtjeva. Tražili su sjednicu Predstavničkog doma Federalnog parlamenta na kojem bi se, po njima, trebalo raspravljati o Rezoluciji branitelja. Kako sjednica nije održana do 28-og veljače što je bio rok kojeg su postavili odlučili su se na prosvjed. Uz čapljinski željeznički kolodvor prosvjedovalo se i na još nekim lokacijama u Federaciji BiH.

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...