Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Dvosatna blokada željezničkog kolodvora u Čapljini

Dvosatna blokada željezničkog kolodvora u Čapljini

by | 28. veljače 2018. 17:03 | Vijesti

    Sukladno najavama pripadnici čapljinske podružnice udruge Zaboravljeni branitelji u srijedu, 28. veljače, oko deset sati blokirali su željeznički kolodvor u Čapljini. Tim povodom u izjavi za Radiopostaju Čapljina, Nikica – Mili Jurković, predsjednik čapljinske podružnice Zaboravljenih branitelja je kazao, da su ispoštovali raniji dogovor unutar udruge.

    “Sukladno ranijem dogovoru blokirali smo željeznički kolodovor, u stvari sišli smo na tračnice. Bilo nas je 25 do 30, članova udruge”, kazao je predsjednik Jurković.

    Prosvjed na čapljinskom željezničkom kolodvoru potrajao je nepuna dva sata, nakon čega su se prosvjednici razišli.

    “Nije bilo nikakvih problema, bile su i patrole policije, a mi smo se poslije sat i pol, dva razišli”, kazao je Mehmed Mahmutović, koji je bio pripadnik HVO u Bosanskoj Posavini.

    Podsjećamo, predstavnici zaboravljenih branitelja kao razlog za prosvjed 28-og veljače, na nedavnoj godišnjoj skupštini čapljinske podružnice, naveli su neispunjenje njihovog zahtjeva. Tražili su sjednicu Predstavničkog doma Federalnog parlamenta na kojem bi se, po njima, trebalo raspravljati o Rezoluciji branitelja. Kako sjednica nije održana do 28-og veljače što je bio rok kojeg su postavili odlučili su se na prosvjed. Uz čapljinski željeznički kolodvor prosvjedovalo se i na još nekim lokacijama u Federaciji BiH.

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...